Συσπείρωση

ΔΗΣΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΑΤΕ: ΚΑΙ ΜΕ ΤΟN ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟN ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ!

19/10/2017

Τι κι αν πέρασαν πέντε χρόνια από το 2012; Τι κι αν έχει χυθεί τόσο μελάνι αναφορικά με το μέλλον του Ταμείου;

Η ΔΗΣΥΕ σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας υπήρξε ο βουβός
συμπαραστάτης των περίεργων επενδυτικών εμπνεύσεων της ΔΑΚΕ, χωρίς ν΄ αρθρώνει κάποιο διαφορετικό λόγο ή πρόταση για οτιδήποτε!

Μόλις όμως προκηρύχθηκαν οι εκλογές του Οκτώβρη, αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να παρουσιάσει κάποια πρόταση. Βλέποντας ότι η πρόταση της Συσπείρωσης ακουμπά  στη συνεχώς διευρυνόμενη ανάγκη των συναδέλφων για παροχές υγείας και βρίσκει ανταπόκριση, βάλθηκε να δείξει ενδιαφέρον και η ΔΗΣΥΕ για τον τομέα αυτό!

Μας προϊδέασαν βέβαια στη συνέλευση για το πώς βλέπουν το μέλλον
 του Ταμείου. Και η πρόταση που ανάρτησαν ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους μας.

Αφού κάνουν μια περιγραφή πολύωρης λειτουργίας  με πολλές ιατρικές ειδικότητες των τριών κτιρίων του ΤΥΠΑΤΕ και της ανάγκης ύπαρξης πανελλαδικού δικτύου και για τους υπόλοιπους συναδέλφους, όταν φτάνουν στο πως και στο διότι πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και πασάρουν τα πάντα στον «πολύπειρο» και «εξειδικευμένο» ιδιώτη!!!

Αυτός θα τα πάρει όλα, αυτός θα τα κάνει όλα! Κι η ΔΗΣΥΕ δε λέει τίποτα (εκτός από το ενοίκιο των κτιρίων) για το τι θα κοστίσει στους συναδέλφους όλο αυτό, ποια θα είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους απέναντι στους υπόλοιπους πελάτες του ιδιώτη, πως δηλαδή θα ωφεληθούμε όλοι εμείς σήμερα τόσο σε σχέση με την ευκολία πρόσβασης σε δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όσο και σε σχέση με το κόστος της!  

Αναφορικά με το μέλλον του ΕΛΕΜ όμως ξεπερνά τον εαυτό της! Αφού διαγράφει το αναδιανεμητικό σύστημα και την αλληλεγγύη των γενεών με μια μονοκοντυλιά, σαν …έτοιμη από καιρό θριαμβολογεί για τα οφέλη του κεφαλαιοποιητικού ( την απόδοση των επενδύσεων δηλαδή), προτείνοντας ένα επαγγελματικό Ταμείο χωρίς να μπαίνει στο κόπο να αναφέρει αν αφορά όλους τους εν ενεργεία ή μόνο αυτούς που μπήκαν μέχρι το 2006 και τι κόστος –περίπου έστω- θα έχουν.

Στους παλιούς ασφαλισμένους βέβαια (συνταξιούχους και εθελούσιους) κλείνει το μάτι η παράταξη της ΔΗΣΥΕ, υποσχόμενη κι άλλα λεφτά! Είναι ν΄απορεί κανείς –όταν ήδη έχουν πληρωθεί πάνω από 50 εκατομμύρια- με τι λεφτά θα γίνουν όλα αυτά!

Με τη θέση τους όμως για την έκταση της ΚΥΨΑ μείναμε άφωνοι!!! Και γενικώς ….αξιοποίηση με οφέλη (χωράει τα πάντα) και ποιοτικές διακοπές στους συναδέλφους! Πως θα γίνουν όλα αυτά; Γιατί δε γίνονται λίγο πιο συγκεκριμένοι;

Μήπως έγραψαν μια …..έκθεση ιδεών έτσι για να περάσουν οι εκλογές και μετά να μπούνε στο ψητό; Γιατί θυμόμαστε στο συμβούλιο του Ταμείου, το «επενδυτικό» παραλήρημα της ΔΑΚΕ με τον επενδυτή που  θα μας έδινε (!!!) 4 εκατομμύρια ευρώ για την έκταση που σύμφωνα με τους ίδιους κοστίζει 1,5 εκατομμύριο, καθόλου δεν τους είχε κακοφανεί!