Συσπείρωση

Για τη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΤΑΠ με τη ΔΑΔ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ.pdf

(Εφαρμογή του ωραρίου σύμφωνα με τη ΣΣΕ της ΟΤΟΕ)

11/10/2017

Την Πέμπτη 5/10/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΤΑΠ με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ), που εκπροσωπήθηκε από τους κκ Τσουκάτο, Τούντα, Παυλάκο και Πάρνη.

Στη συνάντηση ο ΣΕΤΑΠ έθεσε όλα τα θέματα που εκκρεμούν και για άλλη μια φορά οι απαντήσεις που πήραμε ήταν «θα το δούμε», «εξετάζουμε το κόστος», «θα επανέλθουμε».

Είναι απορίας άξιο, τόσα χρόνια μετά, για τα ίδια προβλήματα των εργαζομένων, οι ιθύνοντες δεν έχουν λύσεις και συνεχώς τα εξετάζουν. Η εξέταση των προβλημάτων πρέπει να καταλήγει και σε λύσεις. Αλλιώς κοροϊδευόμαστε και αναλωνόμαστε σε συναντήσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Για το ωράριο

Πιο αναλυτικά της συνάντησης ΣΕΤΑΠ – ΔΑΔ, προηγήθηκε η σύγκλιση του Προεδρείου του ΣΕΤΑΠ που ζήτησε η Συσπείρωση με επιστολή της (Για να δείτε την επιστολή της Συσπείρωσης προς το Προεδρείο, πατήστε εδώ). Σκοπός του Προεδρείου ήταν η εξειδίκευση των αποφάσεων που πήραμε στο τελευταίο Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο, της 15ης/9/2017. Συμφωνήσαμε μια διαδικασία διεκδίκησης του ωραρίου με:

1.     Ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ που θα καλεί τους συναδέλφους να καταγγείλουν την παραβίαση του ωραρίου
2.     Προγραμματισμό επισκέψεων κλιμακίων του ΣΕΤΑΠ σε Κεντρικές Διευθύνσεις και Καταστήματα
3.     Άμεση καταγγελία στο ΣΕΠΕ, όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις
4.     Την αναζήτηση συμμαχιών στην ΟΤΟΕ και στους άλλους συλλόγους της Πειραιώς
 
Στη συνάντηση με τη Διοίκηση που ακολούθησε, το βασικό θέμα ήταν το ωράριο. Μας ενημέρωσαν ότι, με αφορμή το δυσβάστακτο πρόστιμο (1,6 εκ. €), που επιβλήθηκε στην Τράπεζα, η Διοίκηση αποφάσισε, επιτέλους, να εφαρμόσει το νόμιμο ωράριο, που προβλέπεται από την κλαδική ΣΣΕ της ΟΤΟΕ (δηλαδή 7:45 – 15:15).

Σε αυτό το σημείο, οι αρμόδιοι της ΔΑΔ μας ενημέρωσαν ότι θέλησαν να λάβουν υπόψη τις ανάγκες του κάθε εργαζόμενου, και έτσι, οι συνάδελφοι, σε εθελοντική βάση, θα έχουν τη δυνατότητα για άλλες δύο βάρδιες 9:15 – 16:45 και 11:00 – 18:30.

Οι συνάδελφοι των Κεντρικών Διευθύνσεων έχουν κληθεί να δηλώσουν σε ποια βάρδια επιθυμούν να εργάζονται, και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας, για το ωράριο του κάθε υπαλλήλου.

Το Προεδρείο του ΣΕΤΑΠ επεσήμανε ότι, το νόμιμο ωράριο των τραπεζοϋπαλλήλων είναι 7:45 με 15:15 Δευτέρα έως Πέμπτη και την Παρασκευή 7:45 με 14:45, ότι πρέπει να καταγραφούν και να συμφωνηθούν οι ανάγκες βαρδιών, ότι οι βάρδιες, πρέπει να αποτελούν την εξαίρεση και όχι στον κανόνα, η συμμετοχή σε αυτές πρέπει να είναι εθελοντική, και πρέπει να τηρείται το νόμιμο, συνολικό εβδομαδιαίο ωράριο, όπως περιγράφεται την κλαδική ΣΣΕ της ΟΤΟΕ.

Επίσης, όπου υπάρχουν ανάγκες υπερωριακής απασχόλησης, οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται.

Απάντηση της ΔΑΔ : Μας είπαν ότι θα το δουν.

Για το ασφαλιστήριο

Παρακολουθούν την πορεία του, θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματά  του στον ένα χρόνο λειτουργίας του, η Τράπεζα έχει συμφέρον να λειτουργεί καλά το ασφαλιστήριο, και μας προέτρεψαν, για οποιαδήποτε προβλήματα, να επικοινωνούμε με το αρμόδιο τμήμα της ΔΑΔ, που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Για τη στοχοθεσία

Δεν υπάρχει κατεύθυνση από την Τράπεζα για μετακίνηση ή για απόλυση από μη επίτευξη των στόχων. Η πίεση που ασκούν τα στελέχη της Τράπεζας είναι για να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Αν όμως υπάρχουν μη αποδεκτές συμπεριφορές από τα στελέχη, μας προέτρεψαν, να τους ενημερώνουμε.

Για την ένταξή μας στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Εφάπαξ

Είναι στις προθέσεις τις Τράπεζας να δημιουργήσει ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους τους εργαζόμενους. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες γιατί οι εργαζόμενοι που προέρχονται από διαφορετικές τράπεζες έχουν διαφορετικά ασφαλιστήρια και πρέπει να ενοποιηθούν.

Για τα οδοιπορικά

Για μετακίνηση από 50 χιλιόμετρα και επάνω, η Τράπεζα πληρώνει οδοιπορικά. Αν όμως ο εργαζόμενος προσλήφθηκε σε συγκεκριμένο κατάστημα, παρόλο που είναι μακριά από το σπίτι του, δεν δικαιούται οδοιπορικά, σύμφωνα με τη ΔΑΔ.

Διευκρινίσαμε ότι κανένας συνάδελφος, προερχόμενος από την πρώην ΑΤΕ, δεν διορίστηκε σε συγκεκριμένο κατάστημα. Η ΔΑΔ της ΑΤΕ, αποφάσιζε, ανάλογα με τις ανάγκες, να μετακινήσει το προσωπικό, χορηγώντας τους παράλληλα τα οδοιπορικά. Το ότι η Πειραιώς βρήκε τους συναδέλφους σε συγκεκριμένο κατάστημα δεν σημαίνει ότι εκεί είναι η οργανική τους θέση ή ότι πήγαν εκεί με τη θέλησή τους. Επισημάναμε επίσης ότι είναι άδικο, κάποιος, προερχόμενος από άλλη τράπεζα, στο ίδιο κατάστημα, να παίρνει οδοιπορικά, και ο συνάδελφος της πρώην ΑΤΕ, επειδή η Πειραιώς τον βρήκε στο συγκεκριμένο κατάστημα, να μην τα παίρνει.

Απάντηση της ΔΑΔ : Μας δήλωσαν ότι θα επανέλθουν, θα μιλήσουν με τη Διοίκηση γιατί το κόστος είναι σημαντικό και η Τράπεζα είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Για τα δεδουλευμένα των φυλάκων

Είναι έτοιμοι να πληρώσουν, για αυτούς που προσέφυγαν και περιμένουν τις τελικές εγκρίσεις.

Ζητήσαμε να πληρωθούν όλοι οι φύλακες τα δεδουλευμένα τους, όχι μόνο αυτοί που προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ, και μας είπαν ότι θα το εξετάσουν.

Για τις άδειες

Πρέπει να εξαντληθούν οι άδειες του προσωπικού μέχρι το τέλος του έτους, με κοινή συμφωνία εργαζομένων και του Διευθυντή της κάθε μονάδας.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Τα αρμόδια στελέχη της ΔΑΔ, για άλλη μια φορά, δεν δεσμεύτηκαν για λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν. Ο μόνος τρόπος για λύση στα προβλήματά μας είναι η πίεση που ασκείται στην εργοδοσία από την ύπαρξη ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων πρόθυμου να αντισταθεί και να αγωνιστεί. Κανείς δεν πρέπει να τρέφει την αυταπάτη ότι τα ζητήματα που μας απασχολούν μπορεί να το λύσει ο σύλλογος από μόνος του.

Κανένας αγώνας δεν γίνεται δια αντιπροσώπων.

Ενημερώστε τον Σύλλογο για προσβλητικές συμπεριφορές, για κάθε παραβίαση του ωραρίου, για κάθε απλήρωτη υπερωρία, για κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Ο ελεύθερος χρόνος μας δεν μπορεί να γίνεται θυσία για τα κέρδη της τράπεζας. Τηρείστε το ωράριο. Η παραβίασή του υποθηκεύει τις θέσεις εργασίας μας.

Αντισταθείτε σε κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων μας! Ενημερώστε το σωματείο!

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νιώθει μόνος του απέναντι στην εργοδοσία!