Συσπείρωση

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ (ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ) ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

2/8/2017

Εμβρόντητους μας άφησε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο (18-07-2017) με κεντρικό θέμα «την αναζήτηση περαιτέρω μέτρων προστασίας της απασχόλησης των τραπεζοϋπαλλήλων».

Φωτογραφίζοντάς μας ένα ζοφερό, αναπότρεπτο μέλλον, που θα προκύψει εξαιτίας της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών αλλά και λόγω των αναδιαρθρώσεων που συνεχίζονται στις Τράπεζες,  θα υπάρξει πραγματική απειλή για χιλιάδες θέσεις εργασίας !!!  

Δεδομένου λοιπόν ότι η κατάσταση, η οποία πρόκειται να διαμορφωθεί, είναι ανεξέλεγκτη  και μη διαπραγματεύσιμη –σύμφωνα με την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ- μας πρότειναν την δημιουργία επιμορφωτικών σεμιναρίων για τις  νέες τεχνολογίες, ώστε να γίνουμε περισσότερο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στην Τράπεζα, μήπως και γλυτώσουμε την απόλυση   και από την άλλη πλευρά -εάν δεν τη γλυτώσουμε δηλαδή- μας πρότειναν τη δημιουργία ενός ταμείου απολυμένων, ώστε να έχουμε και κάποιο εισόδημα από την απόλυση μέχρι τη συνταξιοδότηση!!!

    Βασικές συνδικαλιστικές αρχές, τις οποίες φαίνεται ότι, η ΟΤΟΕ, έχει διαστρεβλώσει ή απολέσει εντελώς…

 Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια μας  και την εργασία μας. Την κερδίσαμε και την κερδίζουμε κάθε μέρα με το σπαθί μας και δεν θα σταματήσουμε να τη διεκδικούμε. Σκοπός μιας δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με τέτοια ιστορία, θα πρέπει να είναι η μηδενική ανοχή και η δυναμική  και αποτελεσματική αποτροπή έστω και μιας απόλυσης και όχι η αποδοχή ως αναπότρεπτου κακού της μείωσης χιλιάδων θέσεων εργασίας και η πρόληψη μέτρων «κατόπιν εορτής»!!!  Πρωταρχικός μας ρόλος  και ευθύνη είναι η προάσπιση της εργασίας - και όχι της «απασχόλησης» -ως ιερό και αδιαπραγμάτευτο αγαθό με κάθε δυνατό τρόπο: αγωνιστική ετοιμότητα, απεργιακές κινητοποιήσεις, συνελεύσεις σωματείων, παρεμβάσεις στις Διοικήσεις των Τραπεζών, συγκεντρώσεις, δημοσιοποιήσεις κλπ.

    Εμείς, ως Συσπείρωση, θα αντιπαλέψουμε  τέτοιες πρακτικές και θα είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, προασπίζοντας τις θέσεις εργασίας μας και τον Κανονισμό Εργασίας του Προσωπικού και όχι τα συμφέροντα της εκάστοτε εργοδοσίας  και τον στυγνό ρεαλισμό των αγορών. Δεν αρκούμαστε στην υπογραφή συμβάσεων και στην θριαμβολογία,  αλλά στην τήρηση αυτών. Δεν αναλωνόμαστε σε επικοινωνιακά τρυκ, εντυπωσιασμούς, δημόσιες σχέσεις και «μαρκετίστικο» συνδικαλισμό, τηρώντας σιγή ιχθύος ή ευλογώντας τέτοιες πρακτικές για να είμαστε αρεστοί.

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
-ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ