Συσπείρωση

ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, Η ΨΕΥΤΡΑ, Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΟΙ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ.

27/7/2017

Είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι και η δεύτερη προσπάθεια σύγκλισης της εκλογοαπολογιστικής  συνέλευσης του Ταμείου δεν καρποφόρησε. Μόλις 43 συνάδελφοι προσήλθαν στις 15 Ιουλίου, γεγονός που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της.

Το κίνδυνο όμως του να μη γίνει η συνέλευση κατακαλόκαιρο, τον είχαμε επισημάνει στο συμβούλιο. Γι αυτό και με την πρόταση που είχε γίνει η συνέλευση να πάει κατευθείαν για Σεπτέμβρη, είχαμε καταρχήν συμφωνήσει ! Γιατί πιστεύουμε ότι δεν ωφελεί κανέναν το «ξεχείλωμα» των καταστατικών διαδικασιών! Και πως θα γινόταν διαφορετικά όταν – πέραν των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και των θερινών αδειών των συναδέλφων – επί πέντε χρόνια οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας «βομβαρδίζονται» από τους διάφορους ειδήμονες των ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ότι περίπου το Ταμείο, η περιουσία και το όποιο μέλλον του δεν τους αφορά, ότι αυτά είναι υπόθεση μόνο των παλιότερων κ.λπ.

Κι αν δεν ήταν πέρσι οι εκλογές του ΣΕΤΑΠ δεν θα είχαν μπει στο κόπο να δώσουν ούτε τα ψίχουλα που εκ των υστέρων αποφάσισαν να δώσουν!

Παράλληλα να μην μας διαφύγει το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ προσκόμισε 108 φωτοτυπίες υπογραφών ζητώντας να προστεθούν κάποια αντικαταστατικά και επιεικώς «περίεργα» θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κανονικά η αρίθμηση των παρευρισκόμενων θα έπρεπε να αρχίζει από το 109! Που ήταν όλοι αυτοί; Που θα εξασφάλιζαν την απαρτία αλλά και θα επιχειρηματολογούσαν υπέρ των θεμάτων αυτών; Στις 8 Ιουλίου εμφανίστηκαν μόνο οκτώ (οι τέσσερις είναι στη διοίκηση του Ταμείου), στις δε 15 Ιουλίου ακόμα λιγότεροι!!!

Κανένας βέβαια δε μπορεί να είναι ευχαριστημένος με μια τέτοια εξέλιξη! Και για να είμαστε δίκαιοι δεν είδαμε κανέναν να χαίρεται. Σε αντίθεση με άτομο υποψήφιο της ΔΑΚΕ για τις θέσεις συνταξιούχων στο συμβούλιο του Ταμείου που χωρίς να είναι εκεί την ώρα της διαδικασίας, διαπίστωσε και ανάρτησε σε ιστοσελίδα ότι οι παρατάξεις περί τον πρόεδρο του Ταμείου αλλά και οι εργαζόμενοι του ΤΥΠΑΤΕ πανηγύριζαν(!!!) για τη μη διεξαγωγή της συνέλευσης….. Πώς να σχολιάσει κάποιος τέτοια χυδαία ψέμματα…..Τι προσφέρουν άραγε εκτός από φτήνια και προστυχιά; Ας μην αμελήσουν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι να ……επιβραβεύσουν τέτοια άτομα με τη ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές!

ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι ηγεσίες των δυο συλλόγων συνταξιούχων υιοθέτησαν, σχεδόν στο σύνολό της, ανάρτηση ενός μέλους του Πανελλήνιου συλλόγου και εξέδωσαν μια κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία μοιράζουν ευθύνες σε όλους –εκτός από τους εαυτούς τους- για τη φορολόγηση του έκτακτου βοηθήματος, προσπαθώντας να καλμάρουν τις προσδοκίες των  μελών τους που οι ίδιοι καλλιέργησαν.

Πουθενά δεν αναφέρουν ότι είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές –σε αγαστή συνεργασία με ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ- της αποστολής αλλεπάλληλων εγγράφων προς το Υπουργείο, όπου τη μία το βοήθημα είναι δάνειο και την άλλη  βοήθημα σε αναξιοπαθούντες, περίπου ειδικών αναγκών συναδέλφους!

Πουθενά δεν αναφέρουν ότι ο ΕΛΕΜ τον Απρίλη του 16 έκανε αυτό που θα έκανε κάθε φορέας που μοίρασε 50 εκατομμύρια. Απευθύνθηκε στο Υπουργείο για τη φορολόγηση και εφάρμοσε τις οδηγίες. Κατ αυτούς ίσως θα έπρεπε η διαχειριστική επιτροπή να «σφυρίξει αδιάφορα», να φοροδιαφύγει δηλαδή κι ας κινδύνευε μετά τόσο αυτή όσο και όλο το συμβούλιο!

Εντυπωσιάζει σε αυτόν τον οχετό «ανακοίνωση», ότι πουθενά δε γίνεται αναφορά στους γενικότερους φορολογικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια ελέω μνημονίων, η υλοποίηση των οποίων έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση τα φορολογικά βάρη που όλοι επωμιζόμαστε. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για να τα καταγγείλουν οι ηγεσίες των δυο συλλόγων. Αφήστε που έτσι θα στρέφονταν κατά των ιερών και οσίων του συστήματος που υπηρέτησαν μια ζωή!

Γιατί βέβαια τους ….κυρίους αυτούς τους γνωρίζουμε όλοι καλά. Τον βίο και την πολιτεία τους όσο ήταν εν ενεργεία στην Αγροτική τον νιώσαμε στο πετσί μας! Και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Γι αυτό δεν περιμένουμε να αντιληφθούν αρχές πιστεύω και αξίες άλλων ανθρώπων. Να προσπαθούν όμως με εμετικά υπονοούμενα να φέρουν στο μπόι τους την επιλογή κάποιων να μην πάρουν το βοήθημα, ξεπερνά τα εσκαμμένα!  Γιατί το μπόι τους αναζητείται….. Και γιατί προκειμένου να τα χρεώσουν όλα σε συγκεκριμένα άτομα του ΤΥΠΑΤΕ ακολουθούν γκαιμπελίστικους δρόμους!

Αλλά τι να περιμένει άραγε κάποιος από μια παρέα που μέχρι και καταδικασμένο για πράξεις του όσο ήταν στη Τράπεζα έχει στη σύνθεσή της; 

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ….

Φαίνεται ότι ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ έχουν κληρονομήσει το Ταμείο κι εμείς οι υπόλοιποι δεν το έχουμε καταλάβει. Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι το περιφέρουν σε κάθε συνάντηση με τη διοίκηση της Πειραιώς σαν «πολύφερνη νύφη», χωρίς εννοείται καμιά προηγούμενη απόφαση ούτε του ΣΕΤΑΠ ούτε του ΤΥΠΑΤΕ!  

Προχτές η ΔΑΚΕ παρέδωσε στο διευθύνοντα σύμβουλο ένα φάκελο με στοιχεία για το Ταμείο (γιατί; Με ποιο σκοπό; Ποιος το αποφάσισε;), τη  προηγούμενη φορά ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ μίλαγε για γερμανούς γιατρούς  που είδαν (πότε αλήθεια;) το Ταμείο γιατί θέλουν να επενδύσουν(!!!!).

Έλεος! Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα; Προσπαθούν να αποφύγουν την ουσιαστική συζήτηση; Προσπαθούν να βγάλουν από τη προεκλογική συζήτηση τη πιθανότητα να λειτουργήσει το Ταμείο ως πάροχος υγείας με κάποια μορφή; Γι αυτό αρνήθηκαν την επαναλειτουργία των οδοντιατρείων που θα ανακούφιζε τους συναδέλφους; Γι αυτό και πολέμησαν την υπόθεση του Πολυιατρείου της Πάτρας;