Συσπείρωση

TO ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΣ…. Ή ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Ν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ!

14/7/2017

Φτάνει πια με αυτές τις ανακοινώσεις  της ΔΑΚΕ όπου παρουσιάζεται σαν άλλη κοκκινοσκουφίτσα που προσπαθεί να πάει το φαί στη γιαγιά της ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε οι κακοί λύκοι που την εμποδίζουμε από την ολοκλήρωση του θεάρεστου έργου της!!

Και  λέμε φτάνει διότι τελευταία η  ΔΑΚΕ (αφού καλύπτει τις ενέργειες του προέδρου του ΕΛΕΜ) πέφτει από ψέμα σε παρατυπία και τούμπαλιν, απορώντας μάλιστα γιατί δεν τη …….χειροκροτούμε!!!

Παράδειγμα 1ο: ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΜΠΑΖΟΥΝ»

Επέμειναν να κάνουν έκτακτη συνέλευση (πέραν της εκλογοαπολογιστικής με τη συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη) και να φέρουν όσα θέματα δεν θα εγκρίνονταν στο συμβούλιο. Τους εξηγήθηκε ότι ήταν αντικαταστατικά έως βαθιά προβληματικά. Επανήλθαν με κάποιες υπογραφές (που υποβάλλονται στο διοικητικό συμβούλιο ακριβώς γιατί είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει αν κάτι μπορεί να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη) και ζήτησαν αυτά τα θέματα να ενταχθούν στα θέματα της εκλογοαπολογιστικής. Απορρίφθηκαν και πάλι.

Όμως αυτά δε φαίνεται να απασχολούν τη ΔΑΚΕ που με τη γνωστή τακτική του τσαμπουκά που έχει υιοθετήσει τελευταία, δεν αποδέχεται διαδικασίες και αποφάσεις οργάνων όταν αυτές δεν συμφωνούν με τις απόψεις της !
Και ποια θέματα είναι αυτά συνάδελφοι;

·        Πρώτα- πρώτα κάποιες «εκκρεμότητες» για έξι(!!!!) περιπτώσεις κληρονόμων συναδέλφων. Παραδέχονται επιτέλους ότι αφορά μη μέλη του Ταμείου. Γιατί όταν τους το είπαμε στο συμβούλιο μας είπαν περίπου τρελούς!!! Γιατί αποκρύπτουν –άρα θέλουν να παραπλανήσουν και τη συνέλευση-ότι υπάρχει γνωμοδότηση που αναφέρει ότι σε μη μέλη δεν μπορούν να δοθούν ποσά διότι τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιστροφή εισφορών θέτοντας σε κίνδυνο και το βοήθημα των μελών; Και ότι αντίστοιχες είναι και οι γνωμοδοτήσεις και των υπόλοιπων δικηγόρων; Τι να υποθέσουμε εμείς γι αυτή την επιμονή της ΔΑΚΕ όταν για έξι περιπτώσεις κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα μια ολόκληρη διανομή; Η μήπως και οι γνωμοδοτήσεις λαμβάνονται υπόψη μόνο αν συμφωνούν με τα «θέλω» του προέδρου του ΕΛΕΜ;

·        Άλλο θέμα η υπογραφή της «φοβερής» σύμβασης με τον «μεγάλο» αναλογιστή. Δεν θα έπρεπε αμέσως μετά τη συνέλευση του περσινού Απρίλη που αποφάσισε τη διανομή του βοηθήματος, να φέρουν τη σύμβαση υπογραμμένη; Ποιος τους εμπόδισε; Κανείς! Αντίθετα μετά τα «περίεργα» με τους δυο πίνακες, ο αναλογιστής αποφάσισε ότι δεν έχει συμβατική σχέση με το Ταμείο! Πώς να φέρει η ΔΑΚΕ σύμβαση λοιπόν; Όμως το καταστατικό ορίζει  επακριβώς ποιος δεσμεύει το νομικό πρόσωπο σε τέτοιου βεληνεκούς συμβάσεις. Και μια συνέλευση δε μπορεί να ερμηνεύει κατά το δοκούν το καταστατικό! Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι σε προεκλογική περίοδο μόνο τρέχοντα ζητήματα διαχείρισης διεκπεραιώνονται…..

·        Κορυφαίο όμως είναι το ζήτημα της ΚΥΨΑΣ. Ο ορισμός του θράσους! Αφού στο τελευταίο συμβούλιο ακούσαμε πολλές φαιδρότητες για τους μεγάλους επενδυτές που έχουν αγοράσει σχεδόν όλη τη περιοχή κι έχουν μεγάλα σχέδια για επενδύσεις και ποιοι είμαστε εμείς που με τα 67 στρέμματά μας θα παριστάνουμε το «γαλατικό χωριό» και θα κυκλοφορούμε με σαγιονάρες(!!!!!), αφού δεν εκτιμήσαμε τη τεράστια προσπάθεια του προέδρου του ΕΛΕΜ να ξεπουλήσει τη περιοχή, διαβάσαμε σήμερα και την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ με την οποία προσπαθούν να δώσουν ένα περιεχόμενο και μια νομιμοποίηση στην επενδυτική αυτή «πρόταση». Μιλάνε ακόμα και για διαγωνισμό(!!) που όταν τον είχαμε αναφέρει στο συμβούλιο μας κοίταζαν σαν από άλλο πλανήτη! Ποιόν κοροϊδεύουν όμως; Θέλουν να μας πουν ότι κάποιοι επενδυτές που έχουν αγοράσει όλη τη γύρω περιοχή και γνωρίζουν τις τιμές, προτίθενται να δώσουν 4 εκατ. ενώ η αξία της έκτασής μας είναι 1,5 εκατ.; Φοβερή διαπραγμάτευση παιδιά μπράβο! Να σας στείλουμε και στις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα…

Βέβαια-εκτός των άλλων- η ανακοίνωση δε θυμάται να αναφέρει αυτά που διηγήθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ στον πρόεδρο του Ταμείου: ότι αρχικά θα δώσουν 200 χιλιάδες (οι επενδυτές) και τα υπόλοιπα σε κάποια χρόνια!
Αλλά μόνο έτσι -με το μαγικό νούμερο των τεσσάρων εκατομμυρίων- μπορεί η ΔΑΚΕ να στηρίξει το μεγαλύτερο παραμύθι όλων: το επαγγελματικό ταμείο. Βλέπετε ξέρει ότι χρειάζεται να υπάρχουν χρήματα για να εγκρίνει η αρμόδια αρχή την ίδρυση ενός τέτοιου ταμείου.

Όταν σα Συσπείρωση λέγαμε ότι ένα τέτοιο ταμείο που επικαλούνταν η ΔΑΚΕ δεν μπορούσε να γίνει και γιατί συνταξιούχοι δεν προβλέπονται από το νόμο να συμμετέχουν, αλλά και γιατί μοιράζοντας συνέχεια χρήματα δε μένει τίποτα για να στηρίξεις την ίδρυση ενός τέτοιου ταμείου (ακόμα κι αν το αποφασίσουν οι συνάδελφοι στις τροποποιήσεις του καταστατικού), ήμασταν οι …κακοί που εμπόδιζαν το δημιουργικό οίστρο της ΔΑΚΕ.

Τώρα το παραδέχονται! Και λένε: τέσσερα εκατομμύρια μας περιμένουν, ενάμισι θα δώσουμε να πάρουμε άλλη έκταση να φτιάξουμε κάμπιγκ, θα μας μείνουν και δυόμισι να αγοράσουμε ακίνητα για να έχουμε μισθώματα και να φτιάξουμε επαγγελματικό ταμείο!!! Την ίδια στιγμή που θέλουν να δώσουν χρήματα και σε μη μέλη (γιατί άραγε;)! Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

Μας κοροϊδεύουν όλους κατά πρόσωπο, δεν απαντούν επί της ουσίας γιατί θέλουν να δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση και αδιαφορούν παντελώς για οτιδήποτε δεν αφορά ξεπούλημα, αλλά κάτι δημιουργικό προς όφελος όλων των συναδέλφων μας, παλιών και νέων .
 

Μάλλον και οι συνάδελφοι που υπέγραψαν (108 φωτοτυπίες υπογραφών έφερε η ΔΑΚΕ), τα ίδια θα σκέφτονται. Γιατί μόνο οι οκτώ από αυτούς ήρθαν το περασμένο Σάββατο για να συζητήσουν τα θέματα αυτά. Και οι τέσσερις από αυτούς ήταν μέλη της απερχόμενης διοίκησης…….

Παράδειγμα 2ο: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ

Χωρίς καμία έγκριση του Ταμείου και μετά από αγαστή συνεργασία με τις γνωστές ηγετικές ομάδες των δυο συλλόγων συνταξιούχων, ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων-για να αποφύγει τη φορολόγηση του βοηθήματος – περιγράφοντάς το ως..πλασματικό  δάνειο!

Και ξαφνικά μια μέρα πριν τη συνέλευση έρχεται εξώδικο στο Ταμείο από τον Πανελλήνιο σύλλογο, αλλά και ανάρτηση από γνωστό μέλος του όπου αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του η απάντηση της ΑΑΔΕ είναι αρνητική και αφήνει να εννοηθεί ότι θα το ψάξουν( οι της ανεξάρτητης αρχής) παραπέρα. Αναρωτιέται μάλιστα ποιοι έδωσαν τέτοια στοιχεία στο Υπουργείο!!!! Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου: Εσείς τα δώσατε κύριοι! Που κάθε τόσο στέλνετε κι ένα νέο γράμμα με κάτι διαφορετικό κάθε φορά (για να δείξετε έργο), διανθισμένο πάντα κι από κάποιες γνωμοδοτήσεις με το αζημίωτο βέβαια (γνωστή φάμπρικα).

Και τώρα που φοβηθήκατε μη σας πάρουν στο κατόπι τα ίδια σας τα μέλη, προσπαθείτε να πετάξετε τη μπάλα στη κερκίδα! Από κοντά βέβαια κι ο άλλος σύλλογος να προσπαθεί να μας πείσει ότι και για ….τους πρωτόπλαστους φταίει το Ταμείο!

Εμείς να ρωτήσουμε: Πως ξέρουν την απάντηση; Μήπως έχει φθάσει στον ΕΛΕΜ και τη κρύβουν για να περάσει η συνέλευση;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όλα αυτά τα ζητήματα αλλά και οι προτάσεις των παρατάξεων για το αύριο του Ταμείου δεν μπορούν να συζητηθούν διεξοδικά σε μια εκλογοαπολογιστική συνέλευση, με έναν πολύ περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Είναι θέματα που αφορούν χιλιάδες μέλη και μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενα διαλόγου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Επιτέλους πρέπει να συζητήσουμε για την ουσία, με επιχειρήματα και χωρίς αφορισμούς. Με στόχο τη καλυτέρευση σήμερα της καθημερινότητας  των συναδέλφων μας ,που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές .