Συσπείρωση

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΑΤΕ

ΑΝΑΔΡΟΜΗ (1).pdf

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΑΤΕ (1).pdf

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ (2).pdf

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (2).pdf

ΠΑΤΡΑΣ (5).pdf

ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (2).pdf

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΑΤΕ.pdf

16/6/2017

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καθημερινά βλέπουμε να αυξάνονται κατακόρυφα οι δαπάνες υγείας, ενώ έγινε πλέον αντιληπτό ότι κανένα ασφαλιστήριο -με όλο και λιγότερες καλύψεις – δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα Ταμείο Υγείας.  Την ώρα που διάφορες συλλογικότητες αναζητούν χώρους για να παρέχουν Υπηρεσίες Υγείας εμείς παρακολουθούμε τις δομές του ΤΥΠΑΤΕ -τα κτίρια τα μηχανήματα την πολύχρονη εμπειρία - να μαραζώνουν χωρίς να κάνουμε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να βελτιώσει άμεσα τις παροχές υγείας μας.

Το ΤΥΠΑΤΕ δεν μπορεί ασφαλώς σήμερα να καλύψει όσα κάλυπτε όταν λειτουργούσε ως κύριος και αποκλειστικός φορέας υγείας για τους εργαζόμενους στην  ΑΤΕ.

Μπορεί όμως, και κατά τη γνώμη μας πρέπει, να υπάρξει ως συμπληρωματικός φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης δίνοντας διέξοδο και ανακούφιση σε όλους μας που εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουμε την κατάρρευση των υποδομών υγείας στη χώρα λόγω της κρίσης και όχι μόνο. Τέτοιες κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στο χώρο των τραπεζών (π.χ. ιατρεία για τους εργαζόμενους της Αlpha Bank), δείγμα της διαπιστούμενης ανάγκης για τέτοιες υπηρεσίες, με χαμηλό κόστος προσβάσιμες σε όλους τους εργαζόμενους.

Θα βρείτε λεπτομέρειες της πρότασής μας πιο κάτω. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι δουλέψαμε πολύ και πολλοί προκειμένου να ελέγξουμε τα στοιχεία, να προσδιορίσουμε εκείνες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν κοινό τόπο σε μια νέα συλλογική προσπάθεια για το κοινό όφελος.

Βεβαίως ότι επιλεγεί θα πρέπει να συνοδευτεί από τις απαραίτητες καταστατικές τροποποιήσεις, ώστε τα πάντα να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και νομιμότητα.

Η παράκλησή μας είναι απλή. Να μπείτε στον κόπο να διαβάσετε  την πρόταση μας χωρίς προκαταλήψεις σε σχέση με παρατάξεις και αντιπαλότητες ιδεολογικές ή προσωπικές. Θέλουμε με το χέρι στην καρδιά και την λογική προσέγγιση ως αφετηρία να προσεγγίσετε και στην συνέχεια να απορρίψετε ή να εγκρίνετε ή να διορθώσετε ή και να συμπληρώσετε αυτή την πρόταση.

Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ότι παρά τις διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ μας, υπάρχει κάτι που μας ενώνει και υπερβαίνει τελικά τα πάντα. Κι αυτό είναι η πραγματικότητα της κοινής μας πορείας στην ΑΤΕ για πολλά χρόνια. Να σεβαστούμε όλοι μαζί και να αποπειραθούμε να ξαναχτίσουμε σε στέρεο συναδελφικό έδαφος όλα αυτά που μας ενώνουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνεπείς στην δέσμευση μας για την παρουσίαση μιας λειτουργικής και βιώσιμης πρότασης για την συνέχιση λειτουργίας του ΤΥΠΑΤΕ σε όφελος όλων των συναδέλφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, και των οικογενειών τους, σας παρουσιάζουμε την πρόταση μας για την επαναλειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ κάνοντας μια μικρή αναγκαία αναδρομή  (πατήστε εδώ) και αναφέροντας γιατί επιμένουμε στη λειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ  (πατήστε εδώ), τα στάδια υλοποίησης  (πατήστε εδώ), την επαναλειτουργία σε δεύτερη φάση οδοντιατρείων και φυσικοθεραπευτηρίων  (πατήστε εδώ), καθώς και τα σχετικά με το Πολυιατρείο Πάτρας  (πατήστε εδώ), όπως και την κάλυψη όλων των μελών του  Ταμείου  (πατήστε εδώ). Τέλος ακολουθεί και συμπληρωματική πρότασή μας για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Ταμείου   (πατήστε εδώ).