Συσπείρωση

Μια κριτική αποτίμηση της Γ.Σ. του ΣΕΤΑΠ (μέρος 3ο)

6/6/2017

(συνέχεια από το μέρος 1ο & 2ο)

Για τον ΕΛΕΜ

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΑΠ ήταν απολογιστική των πεπραγμένων του Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ (και κανενός άλλου οργάνου, τα άλλα όργανα έχουν άλλες διαδικασίες να συζητούν αυτά τα ζητήματα) και επιπλέον είχε και καθορισμένη θεματολογία : Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ. Οι ομιλητές θα έπρεπε να τοποθετούνται στα συγκεκριμένα θέματα και αν δεν συμμορφώνονταν ήταν δουλειά του προεδρείου να τους συμμορφώσει.

Αν ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΕ ήθελαν η Γ.Σ. να συζητήσει και το ζήτημα του ΕΛΕΜ, θα έπρεπε να το εντάξουν στα θέματα της Γ.Σ.,  να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις και οι ομιλητές και όχι στο κλείσιμο της διαδικασίας, όταν δεν υπήρχε δυνατότητα να τοποθετηθούν οι άλλες παρατάξεις, πονηρά ποιώντας, να τοποθετούνται οι δυο τους σε ένα θέμα που δεν ήταν καν στην ημερήσια διάταξη.

Εύκολες λύσεις για ανθρώπους που δεν αντέχουν το διάλογο με επιχειρήματα!

Όσο για το μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών εναντίον της Συσπείρωσης από μέλη της ΔΑΚΕ, που απευθύνθηκαν στη Γ.Σ. με χαρακτηρισμούς εναντίον μας του τύπου «όλη η παράταξη της Συσπείρωσης έχει παρεκτραπεί και πρέπει να τους συμμαζέψουμε» και  «οι συνάδελφοι της Συσπείρωσης είναι κυρίως η τροχοπέδη στην επίλυση των προβλημάτων του Συλλόγου μας» χαρακτηρίζουν αυτούς που τα εκστομίζουν και όχι εμάς. Θεωρούν φαίνεται ότι είναι εύκολο και βολικό να χρεώνουν τα πάντα στη Συσπείρωση κι αυτοί να είναι πάντα οι πατέρες των όποιων θετικών!

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, μακάρι να ήταν το ίδιο μαχητικοί και απέναντι στον εργοδότη και σε κάθε μορφής εξουσία, όσο είναι απέναντι σε συναδέλφους τους που ανήκουν σε άλλη παράταξη.

Τροχοπέδη για τα προβλήματα του Συλλόγου μας δεν είναι η Συσπείρωση γιατί έχει μια άποψη που τους βρίσκει αντίθετους, τροχοπέδη είναι η ανθρωποφαγία που προωθούν (και μέσω του διαδικτύου). Τροχοπέδη είναι ότι βλέπουν τον αντίπαλο στον συνάδελφο και όχι στον εργοδότη. Με τον εργοδότη θέλουν να τα έχουν καλά, η Συσπείρωση φταίει για όλα τα δεινά του κόσμου.

Η ένδεια επιχειρημάτων οδηγεί σε ύβρεις

Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα: Αναφορικά με το Ταμείο Υγείας συγκρούονται δύο λογικές : ο ατομισμός και η συλλογικότητα. Συγκρούεται η λογική που λέει να τα ξεπουλήσουμε όλα και ότι αρπάξουμε από το κουφάρι των δομών προσωπικού της ΑΤΕ (τίποτα οι νεότεροι, περισσότερα οι «γνωστοί παλιοί») , με τη λογική που λέει να προσφέρουμε στήριξη στον συνάδελφο στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας, να δημιουργήσουμε αλληλεγγύη γιατί η ζωή συνεχίζεται.

Κι αυτό είναι το πρώτο που δεν αντέχουν ΔΗΣΥΕ –ΔΑΚΕ! Τη διαφορετική πρόταση που δείχνει ότι λύσεις υπάρχουν και έξω από την εκποίηση και καταστροφή των πάντων που μονίμως προτείνουν οι δυο παρατάξεις από το 2012 και μετά! Ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι είμαστε ενάντια στον συνάδελφο και ότι τον μισούμε.

Μισούμε τον συνάδελφο και θέλουμε να έχει ιατρική περίθαλψη;

Και όσοι θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα με αβέβαιη οικονομική ωφέλεια για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, διατείνονται ότι είναι οι απόλυτοι προστάτες των συναδέλφων! Προστάτες από τη Συσπείρωση που θέλει να τους φτιάξει ξανά το Ταμείο Υγείας!!!!

Μισούμε τους συναδέλφους γιατί έχουμε όραμα για το μέλλον; Το κοινό μας μέλλον;

Επειδή δεν θέλουμε να τα χαρίσουμε όλα σε μια ομάδα συνταξιούχων-παλιών στελεχών (τουλάχιστον οι περισσότεροι) των δύο παρατάξεων ;

Η λογική της διασποράς ψεμάτων, της παρότρυνσης κάποιων τραμπούκων να επιτίθενται με απειλές και ύβρεις κατά της Συσπείρωσης έφτασε στα όριά της!

Με αφορμή την κατάθεση αναφοράς από μέλη μας όπου ζητείται να διερευνηθούν τα θέματα που σχετίζονται με την απουσία αναλογιστικής και αναλογιστή 14 μήνες (!!!) μετά τη συνέλευση του Απριλίου του 2016 που αποφασίστηκε η διανομή των 50 εκατ. ευρώ, έχουν «ξεφύγει» σε απίστευτες χυδαιότητες και χαρακτηρισμούς που δεν αντέχουν σε κριτική, προσπαθώντας να κάνουν το μαύρο άσπρο και να χρεώσουν στη Συσπείρωση τα «πάντα όλα»!!!

Γιατί όμως οι συνάδελφοι των ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ δεν ζητούν από τον αναλογιστή να φέρει την αναλογιστική μελέτη και τον υπερασπίζονται λέγοντας ότι είναι μεγάλος και σοβαρός και δεν θα δώσει λόγο σε εμάς;

Είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη (των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ) αν, 14 μήνες μετά, έχουν μοιραστεί 50 εκ. € χωρίς μελέτη, με κάποιους να κατηγορούν ότι αδικήθηκαν σε αντίθεση με άλλους που ευνοήθηκαν και να καταφεύγουν σωρηδόν  στα δικαστήρια διεκδικώντας το δίκιο τους.

Και είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη διότι τον Απρίλη του 2016 στέλεχός τους στη συνέλευση διατείνονταν ότι η αναλογιστική ήδη εκπονούνταν και με βάση αυτό εμφάνισαν κι έναν πίνακα (στη πορεία άλλαξε κι αυτός) και στην ουσία υφάρπαξαν μια απόφαση!

Θεωρούσαν ότι κουνώντας σαν άλλα καθρεφτάκια τα χρήματα, ουδείς θα έθετε θέμα! Και κανείς δε θα έθετε, αν υλοποιούσαν την απόφαση της συνέλευσης που αυτοί εισηγήθηκαν! Αν δηλαδή, σύντομα εμφάνιζαν την αναλογιστική, που θα παρουσίαζε τη κύρια παροχή, προκαταβολή της οποίας ήταν τα 50 εκατ. Οι ανοησίες που επικαλούνται  περί θυμωμένου επιστήμονα δε στέκουν ούτε σε παιδιά νηπιαγωγείου. Είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη που η απόφαση της συνέλευσης δεν έχει υλοποιηθεί και η μέχρι τώρα διανομή είναι στον αέρα.
Εμείς δεν θα γίνουμε όμηροι του ερασιτεχνισμού και της προχειρότητας, του λαϊκισμού και των συνεπακόλουθων πράξεών τους.   

Γιατί γνωρίζουμε, όπως  όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ, ότι υπάρχουν  ποινικές ευθύνες για όσους  παραβαίνουν το νόμο και δεν απαλλάσσονται γιατί η παράβαση του νόμου ήταν απόφαση μιας οποιασδήποτε Γενικής Συνέλευσης. Η Γενική Συνέλευση οποιουδήποτε φορέα δεν είναι πάνω από το νόμο.

Η συσπείρωση δεν στράφηκε ποτέ ενάντια στον συνάδελφο, όπως πονηρά προσπαθούν να διασπείρουν ψευδώς η ΔΗΣΥΕ και η ΔΑΚΕ, αποποιούμενες των ευθυνών τους.

 Εμείς σεβαστήκαμε την άποψη της πλειοψηφίας  και όλο αυτό το διάστημα ζητάμε να τηρηθεί η απόφαση της συνέλευσης κατά γράμμα, ώστε να θωρακιστεί και το Ταμείο από  νέο κύκλο αγωγών εναντίον του από  «δυσαρεστημένους» συναδέλφους, αλλά και τα μέλη της διοίκησης που υλοποίησαν τις πληρωμές.