Συσπείρωση

Μια κριτική αποτίμηση της Γ.Σ. του ΣΕΤΑΠ στα Γιάννενα (μέρος 2ο)

2/6/2017

(συνέχεια από τη χθεσινή ανάρτηση)

Πώς τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις

Ξαφνικά, ο Προγραμματισμός Δράσης τους, έγινε «φιλόδοξος» που σημαίνει : είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς, και «τριετίας», που σημαίνει: δεν κάναμε τίποτα τον πρώτο χρόνο για να σας αιφνιδιάσουμε ευχάριστα στο τέλος.

Η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ, κατά τη ΔΑΚΕ, αποκατέστησε τις δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΕΤΑΠ, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο.
Αλήθεια, την προηγούμενη τριετία, ποιος απέκλεισε τη συμμετοχή των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ από το προεδρείο;

Ποιος άλλος εκτός από τους ίδιους που έλεγαν ότι οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, τούς είπαν να καθίσουν στην άκρη, και κάνοντας συνεχείς προτάσεις μομφής στο προεδρείο, εμπόδιζαν τη λειτουργία του. Σκοπός τους ήταν να οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές.

Παράλληλα, αυτονομήθηκαν δημιουργώντας τη δική τους ατζέντα, λειτουργώντας ως παρα-προεδρείο και επιδόθηκαν σε έναν οχετό ύβρεων και απειλών στα site τους και στο facebook. («Να φωνάξουμε τα ανθρωπάκια με τις άσπρες μπλούζες να σας μαζέψουν, να κάνουμε κανένα ευχέλαιο, είστε ανίκανοι, υποκριτές και γελοίοι» είναι μερικά από αυτά που γράφανε).

Άρα δεν αποκατέστησαν καμία δημοκρατική λειτουργία στον ΣΕΤΑΠ. Δεν μας έδωσαν τη θέση που αντιστοιχεί στην Τρίτη δύναμη, που είναι η θέση του Ταμία, αλλά τη θέση του αναπληρωτή Ταμία που τους περίσσεψε, προσδοκώντας να μην τη δεχτούμε. Εμείς σε αντίθεση με αυτούς, μπήκαμε στο προεδρείο για να μπορέσει να λειτουργήσει, είπαμε από την αρχή ότι θέλουμε να πετύχει στο έργο του γιατί θα είναι για το καλό όλων, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Ασκήσαμε δικαιολογημένη και δίκαιη κριτική, χωρίς να επιδοθούμε σε ευτελείς, άγονες και άνευ αρχών και επιχειρημάτων δηλητηριώδεις αντιπαραθέσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν οι ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ, αλλά και στο παρόν κάποια από τα στελέχη της ΔΑΚΕ.

Ανακρίβειες και αεροπλανικές ακροβασίες

Η ΔΑΚΕ ισχυρίζεται ότι τον Ιούνιο του 2015 χάθηκε η μοναδική ευκαιρία για να πάρουμε το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης. Πως κρίνει η ΔΑΚΕ ότι τον Ιούνιο του 2015 υπήρχε δυνατότητα να πάρουμε το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης όταν ο ίδιος ο Υπουργός μας είχε πει ότι πρέπει να επανέλθουμε αργότερα για αυτό το θέμα; Ξέρει η ΔΑΚΕ καλύτερα από τον Υπουργό;

Τι αποτελέσματα θα φέρει η ΔΑΚΕ όταν η ίδια ομολογεί ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την αποζημίωση, γιατί «η μοναδική ευκαιρία» υπήρξε το 2015 και χάθηκε;

Η ΔΑΚΕ την ίδια στιγμή που κατηγορεί τη Συσπείρωση ότι είναι ομογάλακτη της Κουμουνδούρου και 17η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε επιρροή στην κυβέρνηση.

Από όπου και να το πιάσεις φταίμε. Φταίει η 3η δύναμη και δεν φταίει η πρώτη και η δεύτερη. Δεν μιλά για τα πεπραγμένα της η ΔΑΚΕ παρά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ας μας πει η ΔΑΚΕ τι έκανε και όχι τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι.

Όσο για το υπόμνημα που ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών, εμείς ρωτήσαμε πότε το κατέθεσαν, γιατί και ενημέρωση δεν έχουμε, αφού δεν συζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. και στο πρωτόκολλο του συλλόγου δεν υπάρχει εξερχόμενο προς το υπουργείο Οικονομικών. Και στη Γ.Σ. δεν πήραμε απάντηση. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας απαντήσουν.

Μετατάξεις

Σε αυτό το ζήτημα, οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) διαφοροποιήθηκαν.

Η ΔΑΚΕ ισχυρίστηκε ότι πήρε πλήθος πρωτοβουλιών (αλήθεια πόσες;) Μας μίλησε για την επίσκεψη στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριο Κουρουμπλή, αλλά δεν μας είπε ότι ο Υπουργός ισχυρίστηκε ότι το δικαίωμά μας για διορισμό στο δημόσιο, ως επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, εξαντλήθηκε με τον διορισμό μας στην ΑΤΕ. Δεν ισχύει για πάντα.

Αντίθετα, η ΔΗΣΥΕ, μέσω του Προέδρου, τοποθετήθηκε αρνητικά για τις μετατάξεις γιατί δεν υπάρχει νομική βάση.

Τώρα η ΔΑΚΕ, δεν θα βάλει στο πακέτο αυτών που βρίζει ως αναποτελεσματικούς και εχθρούς του συναδέλφου, μαζί με τη Συσπείρωση, ΕΣΑΚ, Αγωνιστική Πρωτοβουλία και τη ΔΗΣΥΕ; Ή μήπως τώρα που και η ΔΗΣΥΕ προσχώρησε στη λογική, η ΔΑΚΕ θα το κάνει γαργάρα;

Για τη συνάντηση με τη Διοίκηση

Ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι κατάφερε να προγραμματίσει τακτικές συναντήσεις με τη Διοίκηση. Δεν μας είπε όμως τι συζήτησε ή τι θα συζητήσει στις συναντήσεις με τη Διοίκηση.

Όταν το 2014 είχαμε ως ΣΕΤΑΠ συναντήσει τους κυρίους Γεωργίου και Λεκκάκο από τη Διοίκηση μας έλεγαν ότι «το Προεδρείο δεν έχει δυνατότητες διαπραγμάτευσης για τα προβλήματα των συναδέλφων». Αλήθεια τι δυνατότητες διαπραγμάτευσης νομίζετε ότι έχει ένα σωματείο όταν προσέρχεται σε συνάντηση με τη Διοίκηση και δεν καταφέρνει να ψελλίσει λέξη;* (θα ακολουθήσει αργότερα το τρίτο και τελευταίο μέρος της ενημέρωσης για τη Γ.Σ. του ΣΕΤΑΠ στα Γιάννενα).