Συσπείρωση

ΠΟΚΕΑΤΕΠ - Δωρεάν μαθήματα σκάκι σε συναδέλφους και στα παιδιά τους

22/5/2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 
  
Δωρεάν μαθήματα σκάκι
σε συναδέλφους και στα παιδιά τους
 
 
Η εξαιρετικά έμπειρη και με πολλές διακρίσεις ομάδα σκάκι του ΠΟΚΕΑΤΕΠ προσφέρει δωρεάν μαθήματα για τους συναδέλφους και τα παιδιά τους.
 
 Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το άθλημα είναι πάρα πολλά, γιατί ενώ δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερες εγκαταστάσεις ούτε πολυδάπανο εξοπλισμό, συμβάλλει με τον προσφορότερο τρόπο στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών χαρακτηριστικών, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του ασκούμενου, πλεονεκτήματα που κατατάσσουν το σκάκι ως το κορυφαίο πνευματικό άθλημα στον κόσμο!
 
Oυσιαστικά όμως τι προσφέρει το σκάκι;

  • Την καλλιέργεια ηθικών αξιών (αποφασιστικότητα, επιμέλεια, τάξη, αυτοκριτική, αντικειμενικότητα).
  • Την κοινωνική ένταξη (ομαδική εργασία, ανάληψη ευθυνών, μετάδοση γνώσης, εμπειριών), την απορρόφηση της επιθετικότητας κλπ.
     
ü  Αλλά προωθεί και ειδικές ιδιότητες όπως:
 Την ανάπτυξη ορθολογικού τρόπου σκέψης, τη δημιουργική φαντασία σε συνδυασμό με τρόπο ζωής ανοικτό στα πολιτιστικά ερεθίσματα.
Την βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, τη διάρκεια της πνευματικής συγκέντρωσης και απόδοσης έργου και την κατανόηση και εξοικείωση με μεθοδικούς τρόπους συλλογισμού.
 
 Ειδικότερα ο νέος-α που ασχολείται με το σκάκι, το πρώτο πράγμα που μαθαίνει καθοριστικά είναι να προετοιμάζεται μεθοδικά και να αγωνίζεται για να επιτύχει στηριζόμενος αποκλειστικά στις δυνάμεις του. Έτσι σταδιακά του εμφυσείται η περιφρόνηση για την εύκολη προσπάθεια, η αποστροφή για τους θολωμένους δρόμους των επίπλαστων παραδείσων που το φωτισμένο μυαλό του αρνείται να ακολουθήσει και η απέχθεια για κάθε τι που δεν μπορεί να γεμίσει το ανήσυχο πνεύμα του, με την χαρά της αγωνιστικής και δημιουργικής προσπάθειας.
 
 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα  στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία του ΠΟΚΕΑΤΕΠ, Κάνιγγος 23,3ος όροφος.
 
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ.

Έναρξη : Δευτέρα 22  Μαΐου  2017, στις 7.00 μ.μ.
 

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΜΑΙΤΡ, ΚΑΛΟΣΚΑΜΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
 
Διευκρινίζεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα μαθήματα είναι η εγγραφή στο ΠΟ.Κ.Ε.ΑΤΕ.Π. και επιπρόσθετα, για τους μη εργαζόμενους στον Όμιλο  η προπληρωμή της ετήσιας συνδρομής (24 Ευρώ ).
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: 6946250474
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 6948758448
 
 
       H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΜΑΡΑ ΧΑΝΤΖΑΚΟΥ                                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ