Συσπείρωση

Για τη συνάντηση του ΣΕΤΑΠ με τη ΔΑΔ

17/5/2017

Η συνάντηση του ΣΕΤΑΠ με τον κύριο Κ. Γεωργίου (Ανώτερο Γενικό Διευθυντή αρμόδιο για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού) και τον κύριο Θ. Τσουκάτο (Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού), δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους μας ότι ήταν για το θεαθήναι. Δεν έγινε συζήτηση για κανένα από τα θέματα που μας απασχολούν και όλα παραπέμφθηκαν για την επόμενη φορά.

Όταν, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ, συναντάμε τον αρμόδιο για θέματα προσωπικού, με δική του πρωτοβουλία, και όπως μαθαίνουμε κάλεσε και τους άλλους συλλόγους της Τράπεζας και ουσιαστικά δεν συζητάμε τίποτα, κάπου αλλού πάει το μυαλό μας. Όχι πάντως στην επιθυμία επίλυσης των χρονίων προβλημάτων των εργαζομένων.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις προσδοκίες μας από συναντήσεις που δεν μπαίνουμε στην ουσία κανενός θέματος και πραγματοποιούνται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο κύριος Γεωργίου μας ενημέρωσε για τα πάντα εκτός από τα εργασιακά. Για το τραπεζικό σύστημα, για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, για τις αλλαγές στο Δ.Σ., τη στρατηγική της Τράπεζας, τα πλάνα αναδιάρθωσης, τη μείωση προσωπικού, τις τεχνολογικές καινοτομίες, κλπ.

Για τα εργασιακά θέματα, δεν συζητήσαμε, είπε όμως ότι θα τα συζητήσουμε σε επόμενη συνάντηση. Για τον Κανονισμό Εργασίας είπε ότι είναι νομικό θέμα και ότι θα καταλήξουμε στη νομική διεκδίκηση.

Τέλος, του αφήσαμε ένα υπόμνημα με τα αιτήματά μας, που μας είπε ότι θα το μελετήσει.

Ο ΣΕΤΑΠ στην ανακοίνωσή του ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις εκφράσεις του σχετικά με το τι περιμένει από την προηγηθείσα συνάντηση. Εκφράσεις όπως : « ακροθιγώς έγινε αναφορά στα θέματα του υπομνήματος», «σαφέστατα, ο χρονικός ορίζοντας για την έγκαιρη διευθέτησή τους, είναι ασφυκτικά περιορισμένος», «προφανώς δεν λάβαμε απαντήσεις και φυσικά δεν αμβλύνθηκαν οι ανησυχίες μας», «επιδιώκουμε το γόνιμο διάλογο, αλλά όχι …. τις ατέρμονες συζητήσεις», δείχνουν τον προβληματισμό, τουλάχιστον της ΔΗΣΥΕ, για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Η ΔΑΚΕ αντιθέτως, πανηγύρισε ότι «αποκαταστάθηκε η επικοινωνία του ΣΕΤΑΠ με την Πειραιώς» «που δεν λειτουργούσε την προηγούμενη τριετία» και «η έκβαση της συνάντησης κρίνεται ιδιαίτερα θετική». Μάλλον κατά τη ΔΑΚΕ, μια συνάντηση με τον υπεύθυνο προσωπικού της τράπεζας όπου επικρατεί ο μονόλογος, είναι ιδιαίτερα θετική. Μπορεί να σκέπτονται ότι οι συνάδελφοι τους έδωσαν την αυξημένη θέση ευθύνης, για να κάνουν γνωριμίες.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές του ΣΕΤΑΠ, η συνάντηση με τον αρμόδιο για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας, και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία είναι μεγάλο κατόρθωμα. Οι επικριτές του προηγούμενου προεδρείου του ΣΕΤΑΠ, που το κατηγορούσαν ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τη Διοίκηση γιατί είναι πολύ αγωνιστικό, κομπάζουν σήμερα για την πλήρη αφωνία τους στη συνάντηση με τη Διοίκηση.

Θαυμάστε τους!