Συσπείρωση

KINHΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ.pdf

8/5/2017

Γιατί προσπαθούν να σηκώσουν τους τόνους ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ;

 Γιατί προσπαθούν να στραγγαλίσουν τις νόμιμες διαδικασίες του Ταμείου δημιουργώντας τεχνητή κρίση;

Η ιστορία –άγνωστη ίσως για αρκετούς – απλή:

Πέρσι τον Απρίλιο η Γ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε να μοιράσει ως έκτακτο οικονομικό βοήθημα 50 εκατομμύρια ευρώ στα μέλη του, ως προκαταβολή  μιας παροχής που θα καθοριζόταν από αναλογιστική μελέτη από την αναλογιστική εταιρεία που είχαν επιλέξει οι δυο προαναφερθείσες παρατάξεις. Η οποία αναλογιστική μελέτη – όπως μας είπαν- θα ήταν οσονούπω έτοιμη!

Επειδή αμέσως κατάλαβαν ότι είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν στους πίνακες  διανομής τους νέους συναδέλφους – και πλησίαζαν οι εκλογές του ΣΕΤΑΠ- εμφάνισαν νέο πίνακα, όπου εκτός από τους νέους παρατηρήθηκαν και εντυπωσιακές αυξήσεις (κυρίως) των λαμβανομένων ποσών πολλών συνταξιούχων.

Στις ερωτήσεις μας πως προκύπτουν αυτές οι μεταβολές, παίρναμε τη μονότονη απάντηση ότι ο αναλογιστής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους πίνακες αν το κρίνει! Στις δε ερωτήσεις μας ποιος είναι ο τύπος, οι παραδοχές με τις οποίες ο αναλογιστής διαμόρφωσε αυτούς τους πίνακες και τις τροποποιήσεις τους, μας απαντούσαν ότι είναι ένας τεράστιος επιστήμονας κι εμείς πολύ λίγοι που ρωτάγαμε τα…..προφανή!!!

Για δε την αναλογιστική ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Στη πορεία μάθαμε ότι ο αναλογιστής….θύμωσε  με τη συμπεριφορά μας (!!!)- τις εύλογες ερωτήσεις μας δηλαδή – και δεν μας έκανε την αναλογιστική!

Και το Ταμείο και ο ΕΛΕΜ έστειλαν επανειλημμένες επιστολές στον αναλογιστή, αλλά αυτός «σφύριζε» αδιάφορα! Μόνο ένα mail έκανε τον κόπο να μας στείλει λέγοντας ότι δεν έχει καμία συμβατική σχέση μαζί μας  κι ότι πελάτες του είναι οι ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ!

Το ίδιο αδιαφόρησε και στο εξώδικο που του απέστειλε το συμβούλιο του Ταμείου! Η δε αναλογιστική, τόσους μήνες μετά, να παραμένει άφαντη!

Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα συνάδελφοι. Η απουσία της αναλογιστικής μελέτης. Διότι η απουσία αυτή καθιστά τη διανομή του βοηθήματος στη πραγματικότητα επιστροφή εισφορών που σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται.  Με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται…..

Όλους αυτούς τους μήνες προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε  τόσο τα συμφέροντα του Ταμείου, όσο και την εξασφάλιση της νομιμότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου καθώς και τη προστασία των μελών του οργάνου.
Απέναντί μας είχαμε τους συναδέλφους των ΔΗΣΥΕ- ΔΑΚΕ κυρίως, που λειτούργησαν σαν υπάλληλοι της αναλογιστικής εταιρείας μάλλον, παρά σαν εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΤΥΠΑΤΕ. Αρνήθηκαν επανειλημμένα να απαιτήσουμε ομόφωνα από τον αναλογιστή αυτά τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη θωράκιση του Ταμείου αλλά και των συμβούλων απέναντι στα κάθε λογής δικαστήρια που θα επακολουθήσουν.

Γιατί τέτοια θα έχουμε πολλά. Ήδη ο ένας σύλλογος συνταξιούχων έστειλε εξώδικο που αρνείται να παραιτούνται τα μέλη του από τις διεκδικήσεις τους για επιστροφές εισφορών και βέβαια διαπιστώνει τις διαφορές στο ύψος του βοηθήματος που καταβλήθηκε σε όμοιες περιπτώσεις συναδέλφων. Έχουμε ήδη και την αγωγή των 60 συναδέλφων που ζητούν κι αυτοί την αναλογιστική μελέτη αμφισβητώντας τα ποσά που έχουν λάβει! Είναι μια πρώτη απάντηση στους συναδέλφους της ΔΗΣΥΕ- ΔΑΚΕ που διατυμπάνιζαν ότι κανείς δε θα διαμαρτυρηθεί διότι όλοι παίρνουν κάτι!

Όλο αυτό το διάστημα που ζητούσαμε ως παράταξη τα αυτονόητα, ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους αναιρούσαν την απόφαση του περσινού Απριλίου που οι ίδιοι είχαν εισηγηθεί!

Μας λοιδόρησαν χρησιμοποιώντας και τους γνωστούς «παρακοιμώμενους» που τροφοδοτούν στο διαδίκτυο. Αυτοί με απίστευτα υπονοούμενα και χυδαίες αναφορές στα πρόσωπά μας προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν.

Προσπάθησαν να «χαϊδέψουν» τα χαμηλότερα ένστικτα των συναδέλφων, ώστε να περιορίσουν κάθε είδους ουσιαστική συζήτηση.

Βλέποντας λοιπόν ότι καμιά άλλη παράταξη δεν ήθελε να ενεργοποιήσει την απόφαση που είχαμε πάρει στο συμβούλιο του Ταμείου όταν στείλαμε το εξώδικο, για περαιτέρω δικαστικές ενέργειες δηλαδή, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε εμείς σαν εμπλεκόμενα ούτως ή άλλως πρόσωπα.

Κάναμε αναφορά προς διερεύνηση πράξεων (πατήστε εδώ) και όχι μήνυση όπως διαχέουν οι σύμβουλοι των δυο παρατάξεων. Αφού ο αναλογιστής μας αγνοεί επιδεικτικά για πάνω από ένα χρόνο, με την εμφανή κάλυψη ΔΗΣΥΕ - ΔΑΚΕ, ας ασχοληθεί ο εισαγγελέας με όλα τα διαδραματισθέντα.

Επειδή τέτοια ζητήματα πάντα διερευνώνται μετά από κάποιο διάστημα λόγω καταγγελιών τρίτων που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί, εμείς δε θέλουμε να δούμε τα ονόματά μας  κρεμασμένα στα μανταλάκια της πληροφόρησης, ως δήθεν συμμετέχοντες σε….. «περίεργες» συνδικαλιστικές ιστορίες!
Το ίδιο θα έπρεπε να θέλουν όλοι. Και θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαιρετίσουμε μια θετική κατάληξη της διερεύνησης! Γιατί κανείς δε θα μπορεί μετά να μας προσάψει το οτιδήποτε.

Γιατί φωνάζουν και απειλούν λοιπόν οι δυο παρατάξεις; Οι ίδιοι δε μας έλεγαν να πάμε στον εισαγγελέα αν έχουμε αντιρρήσεις; Γιατί κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο με ύφος «κυνηγημένου αντιστασιακού» προσπαθώντας να κινητοποιήσουν τους δικαιούχους του βοηθήματος; Φοβούνται κάτι;

Ας αφήσουν λοιπόν τη προσπάθεια τεχνητού στραγγαλισμού της λειτουργίας του Ταμείου με φαιδρά επιχειρήματα, γιατί η στιγμή που το κάνουν παραπέμπει ευθέως σε σκέψεις  για προσπάθεια συγκάλυψης.

Ας βοηθήσουν στην εύρυθμη ολοκλήρωση της θητείας αυτού του συμβουλίου, με στόχο τη διενέργεια εκλογών όπου θα συζητηθούν –επιτέλους – όλες οι προτάσεις για το μέλλον του Ταμείου.
 
Υ.Γ. 1 Επειδή οι δυο σύλλογοι συνταξιούχων έχουν κάνει κατ’ εξακολούθηση αναφορές στον εισαγγελέα εναντίον των συμβουλίων του Ταμείου, δεν θυμόμαστε αντίστοιχη αγωνία και κινητοποίηση από μεριάς των συναδέλφων των δυο παρατάξεων. Γιατί;

Οι σχέσεις μεταξύ τους παραμένουν πολύ στενές, τόσο που παρίστανται σε δίκες ως μάρτυρες των μηνυτών τους όπως μαθαίνουμε!

Υ.Γ.2 Αλλού βρίσκονται τα θεσμικά ατοπήματα! Στο να χρησιμοποιούνται δικηγόροι που πληρώνει ο ΕΛΕΜ και ο ΣΕΤΑΠ ως διορθωτές παραταξιακών ανακοινώσεων ας πούμε! Γι αυτό έχουν να πούνε κάτι  οι δυο παρατάξεις;