Συσπείρωση

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΣΥΑΤΕ

28/4/2017

Χτες το απόγευμα ο ΚΑΣΥΑΤΕ ενημέρωσε με μήνυμα SMS τους συνεταίρους ότι αναστέλλει προσωρινά από 28.04.2017 και μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία των πολυιατρείων του. Θυμίζουμε ότι ο ΚΑΣΥΑΤΕ σε συνεργασία με το Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Metropolitan παρείχε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας με επισκέψεις σε γιατρούς 6 ειδικοτήτων (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ουρολόγο, χειρουργό, μικροβιολόγο) για διάγνωση  και συνταγογράφηση στους χώρους του Συνεταιρισμού στην οδό Βησσαρίωνος 6.

Το κόστος για κάθε ραντεβού ανερχόταν στο συμβολικό ποσό των τριών (3) ευρώ.
Ήδη εδώ και μερικούς μήνες η καθημερινή λειτουργία των πολυιατρείων είχε μεταβληθεί σε τριήμερη και τους τελευταίους 2 μήνες είχαν διακοπεί οι αιμοληψίες στο κτίριο της Βησσαρίωνος.

Η προσπάθεια μπορεί να μην πέτυχε, ανέδειξε όμως το πρόβλημα της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας με τον πιο απερίφραστο τρόπο. Ανακούφισε για το χρονικό διάστημα που λειτούργησε αρκετά τους συναδέλφους και συνταξιούχους στην Αθήνα, που από το 2012 έχασαν την εξυπηρέτηση και την οργάνωση του ΤΥΠΑΤΕ. Παρόλο που το εύρος των υπηρεσιών του ΤΥΠΑΤΕ δεν μπορεί να συγκριθεί με το εγχείρημα του ΚΑΣΥΑΥΕ, η αναστολή λειτουργίας των πολυιατρείων του στην οδό Βησσαρίωνος 6 δεν μπορεί παρά να προβληματίζει όλους μας για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μας ως προς την αξιοποίηση των δομών του ΤΥΠΑΤΕ.