Συσπείρωση

ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΠΙΑ!

10/4/2017

Το ότι οι άλλες παρατάξεις δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την επαναλειτουργία του Ταμείου με κάποιας μορφής παροχές υγείας, το έχουμε καταλάβει εδώ και χρόνια. Τόσο απροκάλυπτα όμως να απορρίπτουν κάθε πρόταση ρεαλιστικής επαναλειτουργίας έστω και τμηματικά του Ταμείου που φέρνει η Συσπείρωση δια του προέδρου, δεν το φανταζόμασταν!

Προσπάθησαν όσο μπόρεσαν να εμποδίσουν την επανέναρξη λειτουργίας του Πολυιατρείου της Πάτρας για τα μέλη του ΤΥΠΑΤΕ. Όταν μάλιστα το κόστος για τους πρώτους μήνες είναι μηδενικό και το όφελος για τους συναδέλφους προφανές!

Δεν τα κατάφεραν. Γι αυτό και στο προχθεσινό Δ.Σ. και την πρόταση του προέδρου για την επαναλειτουργία των οδοντιατρείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα στην προαποφασισμένη άρνησή τους!

Η πρόταση απλή, μετρημένη και προσεκτική. Ένας οδοντίατρος στην Αθήνα και δυο στη Θεσσαλονίκη θα προσφέρουν στην αρχή απλές οδοντιατρικές πράξεις σε χαμηλότατες  τιμές , τις οποίες θα πληρώνουν κατευθείαν στο γιατρό οι συνάδελφοι. Ενδεικτικά σφράγισμα 15 ευρώ, εξαγωγή 10 ευρώ, καθαρισμός 10 ευρώ κ.λπ. Ανάλογα με την προσέλευση  των συναδέλφων θα προστεθούν και πιο σύνθετες οδοντιατρικές πράξεις και θα αυξηθούν και οι οδοντίατροι αν χρειαστεί.
Μετά από ένα πρώτο πιλοτικό διάστημα θα επανεκτιμηθεί όλη η λειτουργία. Το Ταμείο απλά θα καλύψει το κόστος των απαιτούμενων υλικών (από 700-1400 ευρώ), ανάλογα με το πλήθος των συναδέλφων που θα προσέλθουν.
Το τι ακούστηκε σαν επιχείρημα κατά της λειτουργίας του οδοντιατρείου από τις άλλες παρατάξεις δεν περιγράφεται:

Ότι η πρόταση είναι αποσπασματική και άργησε. Ότι γίνεται τώρα με  στόχο τις επόμενες εκλογές του Ταμείου. Ότι τα σφραγίσματα θα πέφτουν γιατί θα είναι πολύ φτηνά(!!!!), ότι οι συνάδελφοι θα έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθούν (έμμεση παραδοχή για την ανταπόκριση των συναδέλφων στη παροχή αυτή), τι θα γίνει με την επαρχία, ότι δεν υπάρχει ένα συνολικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ότι μπορεί να δημιουργήσουμε «προσδοκία»  στους συναδέλφους την οποία μετά να μη μπορούμε να υπηρετήσουμε  και άλλα παρόμοια!

Το κορυφαίο όμως όλων όσων υποστήριξαν ήταν ότι το ιλιγγιώδες ποσό των υλικών που προαναφέρθηκε δε μπορεί να δοθεί από τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ και πρέπει να πάει στη γενική συνέλευση!!!

Τους εξηγήσαμε ότι ξεκινάμε με μικρά προσεκτικά βήματα (κάνοντας ότι προβλέπει ο νόμος) που θα είναι σε όφελος όλων των συναδέλφων μας χωρίς διακρίσεις. Ιδιαίτερα η οδοντιατρική περίθαλψη σημαίνει πολλά για όλους μας, δεδομένου ότι δεν έχει τη παραμικρή κάλυψη ούτε από τον ΕΟΠΥΥ, ούτε από κανένα ασφαλιστήριο!

Αδιαφόρησαν! Κάτι ψέλλισε η ΔΑΚΕ για μια σειρά προϋποθέσεων που έβαζε προκειμένου να συμφωνήσει, στις οποίες συμπεριλάμβανε κάμποσες γνωματεύσεις για κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση που μπόρεσε να σκεφτεί! Φαντάσου και να ήθελε να καθυστερήσει τι θα ζήταγε!

Aπό την άλλη ΔΗΣΥΕ και ΕΣΑΚ ζήτησαν συνολικό σχεδιασμό (!!!) για τα οδοντιατρεία, που να συζητηθεί στο συμβούλιο και μετά να πάει στη συνέλευση κι έτσι ο χρόνος να κυλά και οι υποδομές και ο εξοπλισμός να απαξιώνονται!

Φάνηκε πεντακάθαρα πως ότι και να προτείνουμε απορρίπτεται  με διάφορες προσχηματικές δικαιολογίες κάθε φορά.  Η μοναδική τους έννοια είναι να μην αντιληφθούν και πιστέψουν οι συνάδελφοι ότι το Ταμείο μπορεί να συνεχίσει να τους προσφέρει ακόμα αρκετές υπηρεσίες υγείας, προσιτές σε όλους! 

Αντ΄αυτού θέλουν να συνεχίσουν με γρήγορους ρυθμούς τη διάλυση του ταμείου προσπαθώντας να ξεπουλήσουν ότι περισσότερο μπορούν σε διάφορους  ιδιώτες , από μια περιουσία που χρειάστηκε δεκαετίες να σχηματιστεί, ελπίζοντας να επαναλάβουν πάλι μοίρασμα για λίγους και ψίχουλα για τους πολλούς!

Δεν ψάχνουν προτάσεις που να στηρίζουν παλιούς και νέους στη σημερινή δύσκολη συγκυρία! Ποτέ εξάλλου δεν κατέθεσαν μια δημιουργική πρόταση ταμπουρωμένοι πίσω από τα λεφτά του ΕΛΕΜ!

Δεν τους απασχολεί ούτε το ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι του μοιράσματος. Για αυτό και πάνω από ένα χρόνο τώρα προσπαθούν να «καλύψουν» την εταιρεία που έπρεπε να κάνει τη «περίφημη» αναλογιστική που είχε αποφασίσει η συνέλευση του περσινού Απριλίου, χωρίς την οποία όλη η καταβολή είναι στον αέρα! Αντί να σταθούν στο πλευρό του Ταμείου που αναγκάστηκε να φτάσει σε αποστολή εξωδίκου προς τον αναλογιστή προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις που δικαιούται, μας εγκάλεσαν που τον….στενοχωρήσαμε!!

Αφού λοιπόν συνεχίζεται αυτή η επικίνδυνα αντιεπαγγελματική και αντιδεοντολογική στάση από την πλευρά του, ας δοθούν επιτέλους οι απαντήσεις στους αρμόδιους φορείς!