Συσπείρωση

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

28/3/2017

Ξεκίνησε επιτέλους  το δωρεάν τρίμηνο πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων και συνταγογραφήσεων για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΥΠΑΤΕ και των οικογενειών τους στο ν. Αχαΐας, στα πολυιατρεία της ΟΑΤΥΕ.

Δεν ήταν κάτι εύκολο. Απαιτήθηκαν πολλές προσπάθειες και συνεννοήσεις  με φορείς  και του δημοσίου, με τα άλλα Ταμεία που συστεγάζονται στην ΟΑΤΥΕ, με το ιατρικό προσωπικό. Όλα ξεπεράστηκαν με πολύ δουλειά και διάθεση κατανόησης.

Και ενώ τη 1η Μάρτη ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό, παρουσιάστηκαν θέματα που έθεσαν οι γιατροί του Πολυιατρείου και τα οποία στην ουσία ακύρωναν τη παροχή αυτή! Το περίεργο στην υπόθεση αυτή δεν είναι τα ζητήματα που μπήκαν αναφορικά με τις συνταγογραφήσεις, αλλά ότι αυτά ακριβώς είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα, είχαν συζητηθεί και είχαν διευθετηθεί!

Δε θα θέλαμε να πιστέψουμε αυτό που ψιθυριζόταν στη Πάτρα, ότι δηλαδή κάποιοι γιατροί φοβήθηκαν τη μείωση της κίνησης στα ιδιωτικά τους ιατρεία, γιατί πιστεύουμε ότι πρωτίστως ασκούν λειτούργημα. Όποια κι αν ήταν πάντως η αιτία των εμποδίων που εμφανίστηκαν και αυτά ξεπεράστηκαν! Ο πρόεδρος του ΤΥΠΑΤΕ με συνεχείς επισκέψεις  στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με τη βοήθεια των υπηρεσιών κυρίως όμως των προέδρων των άλλων Ταμείων της ΟΑΤΥΕ, κατάφερε τελικά όλα αυτά να αποτελέσουν παρελθόν και να καταστεί πραγματικότητα η δωρεάν πρόσβαση των συναδέλφων στο Πολυιατρείο!

Κι εδώ θα πρέπει δημόσια να ευχαριστήσουμε τα άλλα Ταμεία της ΟΑΤΥΕ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της για την αμέριστη υποστήριξη της προσπάθειας αυτής. Οι συνάδελφοι  κατανοούν πλήρως την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας της ΟΑΤΥΕ στις δύσκολες σημερινές συνθήκες και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών συναδέλφων!

Όλοι φαίνεται να κατανοούν την ανάγκη αυτή εκτός από τη ΔΑΚΕ. Η οποία έσπευσε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς να «κλείσει» τη πόρτα της δωρεάν περίθαλψης πριν καλά καλά αρχίσει!! Οι χαρακτηρισμοί απλά προδίδουν την έλλειψη επιχειρημάτων. Για να σιγουρέψει μάλιστα το αποτέλεσμα που θέλει, ενεργοποιεί έναν ιδιότυπο «κοινωνικό αυτοματισμό», βγάζει το μπακαλοτέφτερο και προσπαθεί να στρέψει τους υπόλοιπους ασφαλισμένους ενάντια στους πατρινούς!

Τι κατάντια αλήθεια! Αφού δεν κατάφερε με διάφορα τερτίπια να καθυστερεί επί μήνες τη δωρεάν παροχή, έφτασε να χρησιμοποιεί φτηνές δικαιολογίες και μάλιστα να θεωρεί «αμφίβολης χρησιμότητας ακόμα και για τους συναδέλφους του νομού Αχαΐας», το δωρεάν πρόγραμμα! Πόσο μακριά από τις ανάγκες των οικογενειών εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων βρίσκονται! Από την αρχή φάνηκε ότι «τρέμουν» την ιδέα να πιστέψουν οι συνάδελφοι ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον για το Ταμείο!!

Από την αρχή κι εμείς είπαμε ότι το τι θα γίνει μετά θα εξαρτηθεί από τη λειτουργικότητα και την επισκεψιμότητα που θα υπάρξει το αρχικό αυτό διάστημα. Και βεβαίως από το αν καλύπτονται πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων μας, πράγμα που εμείς πιστεύουμε ακράδαντα !

Συνάδελφοι,

Αξιοποιήστε τις υπηρεσίες του Πολυιατρείου. Δείξτε έμπρακτα τη χρησιμότητα της αξιοπρεπούς πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ.

Υ.Γ. Συνάδελφοι από την Πάτρα ενημέρωσαν το Ταμείο ότι οι παθολόγοι σταματούν στις 2.30 δημιουργώντας πρόβλημα στους εν ενεργεία. Και αυτό παλεύουμε να τακτοποιηθεί.