Συσπείρωση

Ασφαλιστηρίου συνέχεια…

23/3/2017

        Ερωτήματα
 
Καθημερινά είναι τα ερωτήματα και οι απορίες των συναδέλφων που φτάνουν σε μας:
·        για το δίκτυο της Βιοιατρικής,
·        για τις άδειες ασθενείας,
·        για τα οδοντιατρικά,
·        τα οφθαλμολογικά,
·        τα πολύ βαριά περιστατικά.
 
Δεν θα έπρεπε η Τράπεζα και όχι κάποιος σύλλογος, να έχει μια πλατφόρμα για τα ερωτήματα, αλλά και τις απαντήσεις στα πιο συχνά από αυτά;
Αλλά εκτός από τους εν ενεργεία, ερωτήματα υπάρχουν και για τους συνάδελφους που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια:
·        Σοβαρό ερώτημα προκύπτει και για τους συναδέλφους που πήραν  εθελούσια με 2ετη ασφαλιστική κάλυψη
Ισχύουν τα ασφαλιστήρια τους ή καταργούνται μαζί με τα παλαιά ασφαλιστήρια των εν ενεργεία;
·        Ένα άλλο, ίσως σοβαρότερο ερώτημα προκύπτει για το ομαδικό ασφαλιστήριο της ΑΤΕ ασφαλιστικής, που δημιουργήθηκε για να καλύψει τους τέως συναδέλφους που αποχώρησαν  μετά την 2ετη κάλυψη, της τράπεζας.
Μαθαίνουμε ότι στέλνονται επιστολές κατάργησης του.
·        Ζητάμε κατ’ ελάχιστον να έχουν δικαίωμα όλοι οι πρώην συνάδελφοι που αποχώρησαν από την Τράπεζα, να έχουν και αυτοί το προνόμιο μετατροπής του ασφαλιστήριου σε ατομικό και να καταργηθεί η  απαράδεκτη προθεσμία των 30 ημερών.

Αιτήσεις με επιφύλαξη
 
Συνεχίζεται το σίριαλ ανακοινώσεων για τις αιτήσεις με επιφύλαξη.
 
Το θέμα ξεκίνησε με την προτροπή του ΣΕΥΤΠΕ να υπογράψουν οι συνάδελφοι την αίτηση ένταξης στο ασφαλιστήριο με επιφύλαξη.
 
Ακολουθήσε e-mail ,που στέλνεται από την ΔΑΔ και δημοσιεύουμε παρακάτω*, σύμφωνα με το οποίο οι συνάδελφοι που μετά από προτροπή του ΣΕΥΤΠΕ , υπέγραψαν με επιφύλαξη ,την αίτηση για το νέο ασφαλιστήριο είναι ακάλυπτοι.
 
Βέβαια, δεν είναι χωρίς σημασία η διατύπωση που προσεχτικά – πονηρά χρησιμοποιεί η Τράπεζα (…καθιστά μη εφικτή την παροχή των καλύψεων) όχι από την Τράπεζα, αλλά από την ασφαλιστική!
 
Δεν λέει δηλαδή, ότι δεν γίνεται δεκτή η αίτηση, ή ότι οι συνάδελφοι αυτοί είναι ανασφάλιστοι, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει !
 
Ανακοίνωση στην συνέχεια του ΣΕΥΤΠΕ  για την προσφυγή στην Τριμερή του Υπουργείου Εργασίας , που σύμφωνα με μια κομψή διατύπωση :
 
«… «θεωρεί ότι το σύνολο του προσωπικού της εργοδότριας Τράπεζας θα πρέπει να καλύπτεται ασφαλιστικά από το προτεινόμενο από την τελευταία Ομαδικό Ασφαλιστήριο Πρόγραμμα, χωρίς να τίθενται οποιουδήποτε είδους προσκόμματα. Τα μέρη καλούνται εντός 7 ημερών να ενημερώσουν το Υπουργείο για το ανωτέρω ζήτημα». 
 
Όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να κάνουν χρήση των προβλέψεων και των παροχών του προγράμματος σε επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο της ΝΝ (τηλ. επικ. 210 9506900), εξέλιξη την οποία θεωρούμε απόλυτα θετική.
Ούτε κουβέντα δηλαδή, για επιχειρησιακή υποχρέωση, για καλύτερα ασφαλιστήρια κλπ, κλπ…
·                    Η εξέλιξη αυτή έδωσε την αφορμή για μια χαιρέκακη ανακοίνωση του ΣΕΤΠ οπού μεταξύ  πολλών άλλων κατηγορεί των ΣΕΥΤΠΕ
« … Η πρακτική παραπλάνησης για άγρα πελατείας του ΣΕΥΤΠΕ (Σύλλογος πρώην Τράπεζας Κύπρου), αυτή τη φορά αποκαλύφτηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, δυστυχώς έχοντας και θύματα όσους συναδέλφους τον πίστεψαν.»
Αυτοί δηλαδή, που με την …σκληρή τους διαπραγμάτευση   μετέτρεψαν, την υποχρέωση του εργοδότη, από την   επιχειρησιακή σύμβαση, σε οικειοθελή παροχή κάνουν τώρα τους τιμητές.
 
Με άλλα λόγια, αυτοί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι …
Απ την άλλη όμως, θα πρέπει με λύπη μας να επισημάνουμε, ότι την ευκαιρία τους την έδωσε η ελαφρότητα που δείχνει για μια ακόμη φορά, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο ΣΕΥΤΠΕ.
Πρότεινε στους συνάδελφους την υπό όρους υπογραφή της αίτησης.
Ενέργεια που δεν επιβάλλονταν από κάποια νομική προθεσμία, ούτε έχει κάποια επίδραση στην δυνατότητα άσκησης τυχόν νομικών ενεργειών, αν κάτι τέτοιο έχουν κατά νου.
Επιτέλους θα μπορούσαν, αν κρινόταν ότι χρειάζονταν  κάποιες υπογραφές,  να υπογράψουν με επιφύλαξη μόνο τα μέλη του ΔΣ και όχι να βάζουν σε πιθανές  περιπέτειες τους συνάδελφους και να   δώσουν την ευκαιρία στην τράπεζα να προσπαθήσει να εκφοβίσει, αλλά και να κάνει επίδειξη δύναμης.
 
Συνάδελφοι,
Τα προβλήματα λύνονται με κοινές δράσεις, προσεχτικά μελετημένες.
Δεν λύνονται, ούτε με ηγεμονικές συμπεριφορές τύπου ΣΕΤΠ, ούτε με καλέσματα τύπου ΣΕΥΤΠΕ, που αποκλείουν τον ΣΕΤΠ και έτσι δίνουν πρόσχημα την ευκαιρία σε ομογάλακτους τους να αρνηθούν  την συμμετοχή. Ούτε βέβαια με σπασμωδικές ενέργειες που αντικειμενικά εμποδίζουν την πιθανότητα διεκδίκησης.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*
From: HR OPERATIONS
Sent:
Cc: Τσουκάτος Θεόδωρος <TsoukatosT@piraeusbank.gr>; Παυλάκος Γεώργιος <PavlakosG@piraeusbank.gr>
Subject: Αίτηση Ένταξης στο νέο Ομαδικό Πρόγραμμα Ζωής και Υγείας στην ΝΝ
 
 
Καλημέρα σας,
 
Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αίτησης με επιφύλαξη καθιστά μη εφικτή την παροχή των καλύψεων του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Ζωής και Υγείας της Τράπεζας Πειραιώς από την αντισυμβαλλόμενη ασφαλιστική εταιρεία.
 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,
 
Θεόδωρος Τσουκάτος                                                    Γεώργιος Παυλάκος
Senior Director                                                                   Senior Director