Συσπείρωση

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

20/3/2017

Αυτό φαίνεται πιστεύει η ΔΑΚΕ κι έτσι όταν το θράσος συναντά τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το αποτέλεσμα είναι ακόμα μια ….ανακοίνωση της παράταξης αυτής που καθυβρίζει….ως συνήθως τον «φταίχτη» για τα …πάντα Συσπείρωση!

Αναφερόμαστε στην απάντησή τους της 10/3 σχετικά με το φόρο του 20% που παρακρατήθηκε και αποδόθηκε στην πολιτεία. Πολύ σύντομα:

·        Κυκλοφορούσε ή όχι η γραμματέας του ΣΕΤΑΠ και γνωστό στέλεχος της ΔΑΚΕ με το εξώδικο των συνταξιούχων ρωτώντας αν συμφωνούμε να συμμετάσχει κι ο ΣΕΤΑΠ στο κόστος της γνωμοδότησης που «αποφάσισαν» ότι χρειάζεται;

·         Ειπώθηκε ή όχι στο προεδρείο του ΣΕΤΑΠ ότι κατά πάσα πιθανότητα τίποτα δε θ΄αλλάξει σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για το φόρο;Aφού λοιπόν ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ έβαλε τους δυο συλλόγους συνταξιούχων να στείλουν εξώδικο στον ΕΛΕΜ, γιατί δεν τους έστρεψε κατά του Υπουργείου; Αυτό δεν είναι αρμόδιο; Τι θα έκανε δηλαδή το Ταμείο; Θα παρανομούσε μη αποδίδοντας το φόρο; Ποια νομική βάση ισχυροποιείται με το να κάνει ο ένας φορέας προσωπικού εξώδικο σε άλλον;

·        Πετάνε λεφτά για να «χαϊδέψουν» τ΄ αυτιά των συνταξιούχων και να προσθέσουν έναν ακόμα αδρά αμειβόμενο «φοβερό» ειδήμονα του περιβάλλοντός τους. Κι αυτό είναι το καλό «σενάριο»! Γιατί όλο περισσότερο ψιθυρίζεται ότι στόχος των συνταξιούχων με τις πλάτες της ΔΑΚΕ, είναι μέσα από τον ανάλογο φορολογικό χαρακτηρισμό της παροχής να κατοχυρώσουν δικαιώματα έναντι των εν ενεργεία, δηλαδή να τους πετάξουν τελείως έξω από κάθε μέλλον του Ταμείου.

·        Αναφορικά με τον «προσωπικό φίλο» του προέδρου του ΕΛΕΜ που θα εισπράξει το κόστος  της  άχρηστης γνωμοδότησης, ας μην επαναλάβουμε το «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Θα έπρεπε να το ξέρει!

Μήπως λοιπόν εξ αιτίας όλων των παραπάνω έσπευσε η ΔΑΚΕ να αντεπιτεθεί διαψεύδοντας γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης; Εκτός βεβαίως από το ότι θα φτάνει στ΄ αυτιά τους αυτό που δεν κρύβεται πλέον, η δυσφορία των εν ενεργεία συναδέλφων μας για την κατά προτεραιότητα ενασχόληση της σημερινής πλειοψηφίας  με τους συνταξιούχους;  

Κι ας μη προσπαθούν με εξυπνακισμούς να αποφύγουν τις απαντήσεις. Βεβαίως δε ψηφίζουν οι συνταξιούχοι. Αφού υφάρπαξαν τη ψήφο των εν ενεργεία  υποσχόμενοι «χρυσά κουτάλια» και μοιράζοντας τελικά ψίχουλα, είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι της παραδοσιακής εκλογικής τους βάσης: των συνταξιούχων και αρκετών αποχωρησάντων με εθελούσιες. Κι όταν λέμε συνταξιούχων εννοούμε ανέκαθεν κυρίως την ομάδα αυτή γύρω από τις διοικήσεις των δυο συλλόγων. 
 
Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν ανήκουν καν σε συλλόγους!

Κι επειδή συνεχίζουν την επίθεση και στο ζήτημα της καταβολής  του βοηθήματος για να μην αναγκαστούν να απαντήσουν στα ουσιαστικά  -επιτέλους-  ζητήματα, θα χρειαστεί να τους θυμίσουμε για άλλη μια φορά με ποιες υπογραφές πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των συναδέλφων;

Εμείς ως παράταξη έχουμε θέσει ορισμένα ερωτήματα προς την πλειοψηφία των παρατάξεων και τον αναλογιστή, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού, τις ανεξήγητες διαφορές των δυο πινάκων κ.λπ. Το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ αποφάσισε και έστειλε και εξώδικο στον αναλογιστή με μια σειρά ερωτημάτων. Ας καταλάβουν όλοι ότι 50 εκατ. ευρώ δε δίνονται έτσι στο πόδι!!! Ένα σχεδόν χρόνο μετά ούτε αναλογιστική υπάρχει, ούτε ισοδύναμα, ούτε τίποτα!

 Το αν η καταβολή είναι παράνομη θα το πούμε αφού έχουμε τις απαραίτητες απαντήσεις από τον αναλογιστή. Όχι πριν! Και βεβαίως κανένα δικαστήριο δε μας έχει διαψεύσει. Έκτός αν οι συνάδελφοι εννοούν  ένα αίτημα προσωρινής διαταγής που εκδικάστηκε την ημέρα της πληρωμής του βοηθήματος, αφού μάλιστα αυτό είχε ήδη μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων!!!! Ας είμαστε και λίγο σοβαροί!
Φαίνεται όμως ότι καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ πόσο σαθρή είναι όλη η διαδικασία –ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη καταβολή όπου πληρώνουν όποιον φοβούνται ότι μπορεί να τους κυνηγήσει δικαστικά- ώστε προσπάθησαν τις προάλλες στη ΔΕ του ΕΛΕΜ να περάσουν σύμβαση για την επέκταση της συνεργασίας (!!!)με τον συγκεκριμένο αναλογιστή!!!! Με αυτόν δηλαδή που αρνείται οποιαδήποτε συμβατική σχέση μαζί μας και συνεχίζει να μην μας απαντά στα εύλογα ερωτήματα που του θέσαμε! Και ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ έχει πάρει μια απόφαση κι έστειλε ένα εξώδικο στον κύριο αυτό, η ΔΑΚΕ τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και μέσω του ΕΛΕΜ θέλει μήπως να «ξεπλύνει» και τον αναλογιστή και τον εαυτό της;

Εμείς περιμένουμε υπομονετικά τόσους μήνες. Να ξέρουν όμως  ότι και μνήμη έχουμε και θέληση και δίκιο. Οι απαντήσεις που περιμένουμε θα δοθούν. Διότι υπάρχουν και μέρη που κανείς δε μπορεί να αγνοεί προκλητικά!