Συσπείρωση

Μεσογείων 109-111: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων…

15/03/2017
 

Mail με τη μορφή διαταγμάτων της χωροφυλακής άλλων εποχών και «προαιρετικά» προγράμματα υπερωριών που ξεπερνούν τα όρια αντοχής των συναδέλφων είναι το μενού στις αναδιαρθρώσεις δανείων στην Μεσογείων 109-111.

Τον τελευταίο καιρό παρότι η τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις αναδιαρθρώσεις και την μείωση των κόκκινων δανείων, αδυνατεί να στελεχώσει με ικανό αριθμό υπαλλήλων τις υπηρεσίες αυτές -και μετά βγαίνουν εθελούσιες και μας λένε ότι περισσεύουμε…-. Αποτέλεσμα είναι ο τεράστιος όγκος δουλειάς να πέφτει στους συναδέλφους που τρέχουν και δεν φτάνουν.

Για να πιαστούν οι στόχοι επινοήθηκε ένα «πρόγραμμα υπερωριών» που τιτλοφορείται μεν «προαιρετικό» αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Οι συνάδελφοι που θα επιλέξουν την ξεκούραση από την δουλειά το Σαββατοκύριακο (!) κινδυνεύουν να μπουν στο στόχαστρο εκδικητικών συμπεριφορών. Όταν λοιπόν με το καλό κάποιος ζητήσει άδεια, θα του δοθεί το σήμα ότι δεν έχει «προτεραιότητα» ενώ αν δεν είναι «καλό παιδί», ασχέτως συνεργασίας, επαγγελματισμού και αποδοτικότητας θα λάβει χαμηλή αξιολόγηση. Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι γίνονται μάρτυρες απαξιωτικών συμπεριφορών, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και αποδοχής όλων αυτών σαν φυσική συνέπεια.

Και το κερασάκι στην τούρτα:
Mail στελέχους κεντρικής διεύθυνσής που γράφει:
«Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μου, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν τις αίθουσες συναντήσεων (meeting rooms) ως αίθουσες φαγητού. Έχει δε παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και από περισσότερα του ενός άτομα… Κατά συνέπεια, δεν επιτρέπεται από το προσωπικό της Μονάδας μας η χρήση των meeting rooms παρά μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.»

Το είδαμε και αυτό: Απαγορεύεται το φαγητό και η συνάθροιση περισσοτέρων του ενός ατόμου.

Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, ξεπέρασε και τις αλήστου μνήμης απαγορεύσεις τις χούντας, που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις πέραν των τριών ατόμων. Θα μπορούσε να προκαλέσει ως και θυμηδία η αντίφαση  της απαγόρευσης συγκεντρώσεων άνω του ενός ατόμου, στα κατά τα άλλα meeting rooms, αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό και δεν δημιουργούσε τόσα πολλά ερωτήματα:
ü  Δικαιούνται οι συνάδελφοι να τρώνε;
ü  Δικαιούνται οι υπάλληλοι, να βρίσκονται στο ίδιο χώρο ταυτόχρονα με άλλους;
ü  Υπάρχουν μήπως άλλοι χώροι επαρκείς για αυτό ;
ü  Γιατί υπάρχει ανάγκη να τρώνε στην δουλειά;
ü  Μήπως γιατί δουλεύουν πέραν του ωραρίου;
ü  Και αν δουλεύουν παραπάνω ώρες, αμείβονται γι’ αυτό;

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε παράπονα για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου στελέχους. Αυτού του είδους η πίεση και συμπεριφορά προς το προσωπικό είναι τόσο μεγάλη ώστε να απειλείται άμεσα η υγεία των συναδέλφων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τράπεζα. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τι γνώμη έχουν για το θέμα ,όχι μόνο η διοίκηση, άλλα και η επιθεώρηση εργασίας.
 
Παρακάτω δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο του e-mail

 
From: ……..
Sent: Thursday, March 9, 2017 9:09 AM
To: …………

Subject: Οδηγία προς το προσωπικό
 
Καλημέρα σας,
 
Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μου, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν τις αίθουσες συναντήσεων (meeting rooms) ως αίθουσες φαγητού. Έχει δε παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και από περισσότερα του ενός άτομα. Σας επισημαίνω ότι οι αίθουσες συναντήσεων χρησιμοποιούνται για συναντήσεις υπαλλήλων με σκοπό την συζήτηση επί υπηρεσιακών θεμάτων καθώς και για συναντήσεις με πελάτες, δεν προβλέπεται δε στην πολιτική της Τράπεζας η ύπαρξη αίθουσας φαγητού.
Κατά συνέπεια, δεν επιτρέπεται από το προσωπικό της Μονάδας μας η χρήση των meeting rooms παρά μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.
Παρακαλώ όπως επιδείξετε επαγγελματική συμπεριφορά με την τήρηση της παρούσας.
Η παρούσα να κοινοποιηθεί σε όλο το προσωπικό ευθύνης σας, με αντίστοιχη κοινοποίηση σε εμένα, και να φροντίσετε για την τήρησή της.