Συσπείρωση

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΜ

9/3/2017

Όταν η πλειοψηφία στο ΤΥΠΑΤΕ μοίρασε τον Απρίλη του 2016 το λεγόμενο έκτακτο βοήθημα και προέκυψε θέμα φορολόγησης, το συμβούλιο έκανε όλες τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών διερευνώντας τη δυνατότητα της μη παρακράτησης του αναλογούντος φόρου. Το Υπουργείο απάντησε έγγραφα ξεκαθαρίζοντας ότι ο φόρος πρέπει να παρακρατηθεί και βεβαίως να του αποδοθεί.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά ενώ είναι από καιρό γνωστά;

Διότι η ΔΑΚΕ και ο τωρινός πρόεδρος του ΕΛΕΜ ενώ γνωρίζουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα -μια και συμμετέχουν στο συμβούλιο του Ταμείου- πάνε να ξεκινήσουν μια νέα επίθεση εναντίον του Ταμείου και μια νέα βιομηχανία προσφυγών, βούτυρο ασφαλώς στο ψωμί των γνωστών δικηγορικών γραφείων που κυριολεκτικά «ζουν» τα τελευταία χρόνια από τις σάρκες των φορέων προσωπικού της Αγροτικής.

Αφού ό πρόεδρος του ΕΛΕΜ έβαλε τους δυο συλλόγους συνταξιούχων να στείλουν ένα κατάπτυστο εξώδικο εναντίον του ΤΥΠΑΤΕ (αφού ο ΕΛΕΜ δεν έχει ξεχωριστή νομική προσωπικότητα), όπου με ένα σκεπτικό δικό τους θεωρούν ότι κακώς τους κρατήθηκε ο φόρος , ζητούν από το Ταμείο να πάρει γνωμοδοτήσεις που να δικαιώνουν τις θέσεις τους και ο φόρος να συμψηφιστεί με μελλοντικές υποχρεώσεις τους(!!!).

 Καινούργιες δηλαδή δουλίτσες και για μια σειρά παρατρεχάμενων γύρω από τη ΔΑΚΕ έτοιμων πάντα να δώσουν ότι τους ζητηθεί με το αζημίωτο βέβαια! Μάλιστα, στο σημερινό προεδρείο του ΣΕΤΑΠ, ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ και σύμβουλος της ΔΑΚΕ, μας πληροφόρησε ότι ο υποψήφιος που θα γνωμοδοτήσει είναι προσωπικός του φίλος ….

Στην αρχή η ΔΑΚΕ ζητούσε να συμμετάσχει και ο ΣΕΤΑΠ στην πληρωμή της γνωμοδότησης, αλλά μετά τις ισχυρές αντιδράσεις μας, έφεραν πρόταση στο σημερινό προεδρείο, να κάνει και ο ΣΕΤΑΠ εξώδικο προς τον ΕΛΕΜ για τους εν ενεργεία, και να πάρουν τη γνωμοδότηση και με αυτή να προσφύγουν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Να θυμίσουμε στους συγκεκριμένους συναδέλφους  που λειτουργούν σαν εκπρόσωποι της γνωστής παρέας των συνταξιούχων, ότι είναι εκλεγμένοι με τις ψήφους των εν ενεργεία, και δεν μπορούν να σπαταλούν τις συνδρομές των συναδέλφων για να ταΐζουν συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία.  

Το διαπιστώνουμε όχι μόνο σε αυτή τη περίπτωση αλλά και στην εξέλιξη της ιστορίας του ασφαλιστηρίου εξερχομένων μελών. Γι αυτό όμως θα επανέλθουμε.
Εμείς υποστηρίξαμε ότι ο ΣΕΤΑΠ δεν πρέπει να συμμετάσχει στη πληρωμή των γνωμοδοτήσεων που θέλει ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ και οι συνταξιούχοι, και επίσης ότι η ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ του ΣΕΤΑΠ και του ΕΛΕΜ δεν είναι σωστή.  Αν θέλει ο πρόεδρος του ΕΛΕΜ να κάνει εκ νέου ερώτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για το ίδιο θέμα, μπορεί να το πράξει και χωρίς εξώδικα από τον ΣΕΤΑΠ.

Οι γνωμοδοτήσεις, θεωρούμε ότι, θα είναι πεταμένα λεφτά αναφορικά με το Υπουργείο και τη θέση του για παρακράτηση φόρου. Γιατί οι εν ενεργεία με τις εισφορές τους θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν τα νέα αυτά παιχνίδια; Δε φτάνει που τους κορόιδεψαν με λίγα ψίχουλα μέχρι να υφαρπάξουν τη ψήφο τους , πρέπει να τους τα πάρουν και πίσω λίγα λίγα;

Ας προσέξει η πλειοψηφία του συλλόγου. Όποιος (άτομο ή σύλλογος) πιστεύει ότι μπορεί να επανέλθει και να δικαιωθεί απέναντι στο Υπουργείο (για το ζήτημα του φόρου), είναι ελεύθερος να το κάνει αλλά με τις δικές του δυνάμεις και τους δικούς του πόρους.

Ας προσέξει και η πλειοψηφία της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ. Είναι εκεί για να προασπίζει τα συμφέροντα του συνόλου των μελών του Ταμείου  -και των εν ενεργεία- και όχι να λειτουργεί σαν παράρτημα της γνωστής ομάδας των συνταξιούχων εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο αυτούς! Και μάλιστα σαν παράρτημα-γλάστρα που εκ των υστέρων «εγκρίνει» προαποφασισμένες πράξεις του προέδρου της.