ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το ΠΟΚΕΑΤΕΠ στα πλαίσια δραστηριοποίησης του σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισε την επίσκεψη στον Νομό Πιερίας και την διοργάνωση ξενάγησης στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του ΔΙΟΝ.

«Τραγουδώντας ο Ησίοδος (700 π.Χ.) τον θεϊκό έρωτα του Δία για τη Θυία, την κόρη του προπάτορα των Ελλήνων Δευκαλίωνα, λέει ότι αυτή έμεινε έγκυος και γέννησε δύο παιδιά, τον Μάγνητα και τον Μακεδόνα, που έζησαν στην Πιερία γύρω από τον Όλυμπο. Ο ιερός τόπος του Δία στην περιοχή αυτή ήταν το Δίον, στις υπώρειες του Ολύμπου», γράφει ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής στην εισαγωγή του βιβλίου του «Δίον, η ανακάλυψη» για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, τη σημαντικότερη ιερή πόλη των Μακεδόνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 9.00 π.μ. από την Πλατεία Αριστοτέλους (ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ) με λεωφορείο και συνοδεία έμπειρης ξεναγού.
Πρώτος σταθμός μας το ΔΙΟΝ. Μετά την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, (2 ώρες περίπου) θα κατευθυνθούμε προς το ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ. Στα Πιέρια Όρη, στη σκιά του Ολύμπου, το Ελατοχώρι, ένα όμορφο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων αποτελεί έναν από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Η άγρια ορεινή ομορφιά, η υπέροχη θέα στον Όλυμπο, τα κατάφυτα δάση, η μοναδική γραφικότητα του οικισμού, και το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, καθιστούν την περιοχή ιδανική για χειμερινές αποδράσεις.
Στο πανέμορφο ξενοδοχείο SEMELI RESORT μπορούμε προαιρετικά να γευματίσουμε (τιμή μενού 15€) ή να ξεκουραστούμε απολαμβάνοντας την φύση. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.
Στις ξεναγήσεις και σε όλη την εκδήλωση, προσκαλούνται να συμμετέχουν όσοι συνάδελφοι και μέλη μας επιθυμούν από τις όμορες περιοχές.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 € (Περιλαμβάνεται η μεταφορά και οι ξεναγήσεις. Δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι Μουσείων 6 €).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: μέχρι τις 15/3/2017 με ταυτόχρονη κατάθεση του ποσού των 15€ στο λογαριασμό του ΠΟΚΕΑΤΕΠ Νο 6017040057970:
1. ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ κιν. 6945133104 milonamaria@yahoo.com
2. ΕΛΕΝΗ ΜΟΚΟΥ κιν. 6978113848 elemokou@gmail.com