Συσπείρωση

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ…

8/3/2017

Τις τελευταίες μέρες, το νέο ασφαλιστήριο έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΕΤΠ και τους άλλους συλλόγους.

Χωρίς καθόλου να θέλουμε να μηδενίσουμε  την σημασία του, ας δούμε, όμως,  μερικές μόνο από τις παραμέτρους του:

Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη εκτός δικτύου

Ετήσιο εκπιπτόμενο ποσό 100 € / έτος και ανά άτομο

·        Δώρο –άδωρο για την πλειοψηφία των νεότερων συναδέλφων χωρίς κάποιο χρόνιο πρόβλημα και οι οποίοι μετά και τις εθελούσιες είναι η πλειοψηφία.
Αυτή η κατηγορία συναδέλφων δεν είναι πολύ πιθανόν να κάνουν πάνω από 2-3 επισκέψεις σε γιατρούς το χρόνο, ούτως ώστε, να αρχίσουν να αποζημιώνονται.
·        Δώρο –άδωρο για τους συναδέλφους με διαπιστωμένο πρόβλημα, που απλά συνταγογραφούν
·        Αν γράφουν μόνο μια συνταγή κάθε μήνα και  δεδομένου ότι η συνταγογράφηση χρεώνεται συνήθως 10€, θα αποζημιωθούν τον 11 και τον 12 μήνα μόνο.
·        Αν μάλιστα γράφουν 3μηνες συνταγές, απλά δεν θα αποζημιωθούν ποτέ.
·        Δώρο – άδωρο για όλους τους ασφαλισμένους – συναδέλφους και μέλη των οικογενειών τους : η αποζημίωση θα δίνεται για το 70% του ποσού της απόδειξης και μέχρι τα 35 € – που αντιστοιχεί δηλαδή σε  50 € ανά απόδειξη.
Άρα  και 100 , και  150 και 200 € απόδειξη να προσκομίσουμε  στην ασφαλιστική       -     πάλι 35 € θα πάρουμε.
 
Νοσοκομειακή περίθαλψη

·        Θεσπίζεται ετήσιο εκπιπτόμενο ποσό για την Νοσοκομειακή περίθαλψη 500 € ανά έτος και ανά άτομο και έτσι αποκλείει μεταξύ άλλων,  μικροεπεμβάσεις και πολλές ακτινοδιαγνωστικές και ταυτόχρονα, ορίζεται το ποσό των 120€ τη μέρα για νοσήλια σε νοσοκομείο όταν η μέση τιμή στην «αγορά» είναι 300€ και με την ύπαρξη  του ΚΕΝ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΣΗΛΕΙΟ)
·        Διάρκεια ασφάλισης  /Νεογνά
Είναι ακάλυπτα σε οτιδήποτε περιγεννητικό συμβεί τις 2 πρώτες εβδομάδες τις ζωής τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους γονείς, ιδίως αν έχουν γεννήσει σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο, όπως  συμβαίνει για την πλειοψηφία.
 
Συνάδελφοι,

Από την 01/03/2017 ενταχθήκαμε στο νέο ασφαλιστήριο που διαβουλεύτηκε η τράπεζα Πειραιώς με τον ΣΕΤΠ, με τον εκκωφαντικό αποκλεισμό όλων των υπόλοιπων συλλόγων από την διαδικασία οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης για την πιο σοβαρή υπόθεση που αφορά εμάς και τα παιδιά μας. Την υγεία μας!

 Η τράπεζα φέρνει ένα νέο ασφαλιστήριο που στο όνομα της «ομογενοποίησης» περικόπτει προς τα κάτω πολλές καλύψεις από προηγούμενα ασφαλιστήρια και μάλιστα θεωρεί το πρόγραμμα αυτό, όχι σαν υποχρέωση, αλλά ως μονομερή παροχή.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε παρά, να σκεφτούμε με πίκρα, ότι αρκετοί από τους συνδικαλιστές που σήμερα αλληλοκατηγορούνται για το νέο ασφαλιστήριο, αντιμετώπιζαν  τουλάχιστον με αδιαφορία τα καλέσματα μας, να διεκδικήσουμε από τον εργοδότη να διατηρηθεί το ΤΥΠΑΤΕ *(Ταμείο Υγείας της ΑΤΕ), για το σύνολο των συναδέλφων του Ομίλου.

 με το επιχείρημα ότι είχαν καλύτερο ασφαλιστήριο!!!

·        Τι σκέφτονται άραγε τώρα, που και χειρότερα είναι για πολλούς, τα νέα προγράμματα και ένα πολύ μεγάλο μέρος των τότε εργαζομένων είναι εκτός τραπέζης και φυσικά εκτός ασφάλισης;
·        Τι σκέφτονται άραγε τώρα, που θα πρέπει να πληρώνουμε 18,81 € το μήνα -- 226 €  το χρόνο,  για τα εκτός βιβλιαρίου μέλη.
·        Εκτός αν η λύση είναι η φοβερή  αυτή ιδέα, που προτείνει ο ΣΕΤΠ, να γραφτούν στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
·        Άραγε τους περνά απ το νου, ότι πιθανόν, κάποιος λόγος υπάρχει για να μην μπορούν, ή να μην πρέπει να το κάνουν, ως σήμερα.

Συνάδελφοι,

Κανένα πρόσθετο ασφαλιστικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να υποκαταστήσει, την κοινωνική ασφάλιση που ακόμα και τώρα, δεν έχει πλαφόν και κυρίως δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Τέλος, όσον αφορά την ηγεσία του ΣΕΤΠ θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι μπορεί, ελέω συγχωνεύσεων  (που όλοι ξέρουμε πως έγιναν), να έγινε ο μεγαλύτερος σύλλογος, αλλά δεν παύει να είναι μειοψηφία στο σύνολο των συναδέλφων και θα πρέπει τουλάχιστον να συζητάει με τους υπολοίπους συλλόγους, όταν μάλιστα φέρνει ένα ασφαλιστήριο που είναι ξεκάθαρα χειρότερο, τουλάχιστον από μερικά από τα ασφαλιστήρια που ίσχυαν μέχρι τώρα.
 
Εδώ και μήνες από τον ΣΕΤΠ, διαρρέουν πληροφορίες για την επικείμενη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, που όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει.
Ίσως και γιατί δεν υπάρχει πια, η προσφυγή του ΣΕΤΑΠ να τους πιέζει.
 
Άραγε είναι αυτή η (… μονομερής παροχή), το καλύτερο που μπορούν να προσφέρουν στους συνάδελφους μας τόσο ο εργοδότης όσο και ο ΣΕΤΠ;
 
Κουράστηκαν άραγε πολύ στην διαπραγμάτευση;
 
Για μας πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ασφαλιστήριο με πολλούς αστερίσκους, με πολλά φρου-φρου και λιγότερη ουσία.
Περίπου, σαν τις καλύψεις των ασφαλειών  πυρός, που καλύπτουν ζημίες από πτώση αεροπλάνου…
Που δημιουργήθηκε με σκοπό να μειώσει, αλλά χωρίς να πολυφαίνεται το κόστος για τον εργοδότη.
Πόσο κοστίζει άραγε και πόσο κόστιζαν τα ασφαλιστήρια που αντικαθιστά;