Συσπείρωση

ΤΥΠΑΤΕ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ( ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΥΠΑΤΕ ΤΟ 2012) ΤΟΥ Ν. ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

2/3/2017

Μετά από προσπάθειες πολλών βδομάδων και επαφές με τα άλλα ταμεία που συναποτελούν την ΟΑΤΥΕ (Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος), το ΤΥΠΑΤΕ ανακοίνωσε την έναρξη από 1/3/17 και για τρεις μήνες , δωρεάν παροχής ιατρικών επισκέψεων και συνταγογράφησης στα πολυιατρεία της ΟΑΤΥΕ στην Πάτρα, για όλα τα μέλη του ΤΥΠΑΤΕ του ν. Αχαΐας (δηλ. εν ενεργεία, συνταξιούχους, αποχωρήσαντες με εθελούσια καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους).

Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση αυτών των προσπαθειών, αν λάβουμε υπόψη ότι το Δ.Σ. της ΟΑΤΥΕ ομόφωνα ενέκρινε το αίτημα του Ταμείου μας.

Στις συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης που ζούμε τα τελευταία χρόνια, όλοι αντιλαμβάνονται τι μεγάλη βοήθεια στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς είναι μια τέτοια παροχή, όταν έχει μηδενική επιβάρυνση για τους συναδέλφους αλλά και τις οικογένειές τους. Η Συσπείρωση που προσπάθησε ιδιαίτερα για την επανέναρξη συμμετοχής των ασφαλισμένων μας στα πολυιατρεία της Πάτρας, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την κατάληξη αυτή.

Στη σχετική ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και ανάλογα με την επισκεψιμότητα την τρίμηνη αυτή περίοδο και τη συνεκτίμηση των υπόλοιπων δεδομένων, το Ταμείο «θα αποφασίσει αναλόγως για τη συνέχεια». Δηλαδή θα αποφασίσει αν θα διακοπεί ή θα συνεχιστεί και με τι κόστος.

Ξεκάθαρη δηλαδή τοποθέτηση απέναντι στους συναδέλφους! Κι όμως! Αντί και οι άλλες παρατάξεις να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για την ενημέρωση των συναδέλφων και τη συνεπακόλουθη επιτυχία της παροχής, ώστε μετά να «γίνει ταμείο» και να παρθεί ανάλογη απόφαση, κάνουν ακριβώς το αντίθετο!

Αφού στην αρχή προσπάθησαν να αναβάλουν ή να καθυστερήσουν το αίτημά μας προς την ΟΑΤΥΕ που ζητούσε ο πρόεδρος του ΤΥΠΑΤΕ με πρόσχημα το τι θα γίνει μετά το τέλος του τριμήνου, όταν τελικά υποβάλαμε το αίτημα (και έγινε ομόφωνα αποδεκτό), συνέχισαν να φέρνουν εμπόδια φτάνοντας στο σημείο να μη δέχεται ο γραμματέας να συνυπογράψει τη σχετική ανακοίνωση για την έναρξη του δωρεάν τριμήνου!!!

Προφανώς αδιαφορούν για τη δωρεάν παροχή – ενίσχυση προς τους συναδέλφους! Γιατί  όμως; Διότι  η ΔΑΚΕ κυρίως (αλλά και η ΔΗΣΥΕ) φοβούνται κάτι πιο σημαντικό: Τη πιθανότητα να καταλάβουν οι συνάδελφοι ότι η αξιοποίηση των δομών, της τεχνογνωσίας αλλά και των συνεργασιών με άλλους φορείς εργαζομένων (που είναι διαχρονικές μας κατακτήσεις) μπορεί να γίνει με έναν πολύ πιο επωφελή τρόπο για όλους χωρίς κανέναν αποκλεισμό οιουδήποτε!

Ότι η αξιοποίηση αυτή με στόχο τη παροχή κάποιας συμπληρωματικής περίθαλψης είναι και εφικτή και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε και η μόνη απόλυτα νόμιμη.

Για να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς η ΔΑΚΕ ξαναθυμήθηκε τους γνωστούς διατεταγμένους «νοιαζόμαστε για σας πριν από σας» του διαδικτύου, ώστε να «κάψει» αυτή την προσπάθεια στην αρχή της και να δημιουργήσει αρνητικό και κυρίως διχαστικό κλίμα.

Όμως το λόγο τώρα τον έχουν οι συνάδελφοι. Η ανάγκη για παροχή υγείας είναι δεδομένη και συνέχεια μεγαλώνει. Τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εν ενεργεία. Το ομαδικό ασφαλιστήριο που είχαν οι τελευταίοι συρρικνώνεται και θα συνεχίσει να συρρικνώνεται (όντας εργοδοτική παροχή) με διάφορα προσχήματα.

Συνάδελφοι της Πάτρας,

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα που σας προσφέρει το ΤΥΠΑΤΕ.

Συνάδελφοι όλης της Ελλάδας,

Σε λίγες μέρες η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα παρουσιάσει μια αναλυτική πρόταση για τα πολυιατρεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και για τους συνάδελφους της υπόλοιπης χώρας. Στόχος μας η πρόταση αυτή να συζητηθεί πλατιά και να συναντήσει την αποδοχή των συναδέλφων.

 Άς προσπαθήσουμε όλοι μαζί να λειτουργήσουμε δημιουργικά για μας και τις οικογένειές μας σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μακριά από λογικές πλιάτσικου και τεχνητούς διαχωρισμούς.

Αλλά γι αυτά θα επανέλθουμε σύντομα.