Συσπείρωση

Αιμοδοσία του ΤΥΠΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Το ΤΥΠΑΤΕ καλεί τα μέλη του να δώσουν αίμα  σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας δημοσίου νοσοκομείου της χώρας, ζητώντας να πιστωθεί το αίμα στην τράπεζα αίματος του ΤΥ.Π.Α.Τ.Ε. Δ.Ε.ΠΟ. Θεσσαλονίκης, με  Αριθμό Μητρώου συλλόγου 12829, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης. 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ανακοίνωση του ΤΥΠΑΤΕ που ακολουθεί :Αρ. Πρωτ.: 186                                                                                  Αθήνα, 13/2/2017                                                                                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ 1 /2017

Συνάδελφοι,

                Με αφορμή το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται έντονα η έλλειψη αίματος στις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας μας, όπως φαίνεται από τις συνεχείς εκκλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών προς τους αιμοδότες, ερχόμαστε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Ø  η τράπεζα Αίματος του ΤΥΠΑΤΕ - Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης, μετρά μια πετυχημένη διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων, καλύπτοντας τις ανάγκες για αίμα όχι μόνο των αιμοδοτών της, του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους, αλλά και ΟΛΩΝ των συναδέλφων που έχουν άμεση ανάγκη κάλυψης με αίμα.

Ø  Όλα αυτά τα χρόνια, μέσω των αιμοδοσιών που διοργανώνονταν στο χώρο του Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης (από συνεργεία του τμήματος αιμοδοσίας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου τηρείται η τράπεζα αίματός μας), συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φιάλες αίματος και χορηγήθηκαν για κάλυψη αναγκών άλλες τόσες.

Ø  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι του 2016, η τράπεζα του ΤΥΠΑΤΕ - Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε για τη δράση της από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, αφού έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2.500 φιάλες αίματος καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργία της.

Ø  Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 4 περίπου χρόνια έχει πραγματοποιηθεί ΜΙΑ ΜΟΝΟ οργανωμένη αιμοδοσία τον Ιούνιο του 2016  (με μικρή δυστυχώς συμμετοχή), είμαστε σε θέση, μέσα από την ορθή διαχείρισή της, να λειτουργούμε ακόμη την Τράπεζα αίματος του Ταμείου μας με επιτυχία,  (σήμερα υπάρχει υπόλοιπο 600 περίπου φιαλών αίματος).
 
                Για όλα τα παραπάνω και επειδή βασιζόμαστε στη συμμετοχή σας, ώστε να συνεχιστεί και στο μέλλον η λειτουργία της τράπεζάς μας, σας καλούμε να αιμοδοτήσετε σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας δημοσίου νοσοκομείου της χώρας, ζητώντας να πιστωθεί το αίμα στην τράπεζα αίματος του ΤΥ.Π.Α.Τ.Ε. Δ.Ε.ΠΟ. Θεσσαλονίκης, με  Αριθμό Μητρώου συλλόγου 12829, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης, με την αποστολή της  βεβαίωσης αιμοδοσίας (στο φαξ : 2310262043 ή εναλλακτικά στο e-mail: typateth@otenet.gr), ώστε να επικαιροποιηθεί η καρτέλα των ήδη υπαρχόντων αιμοδοτών, ή να δημιουργηθεί νέα καρτέλα για τους καινούργιους αιμοδότες, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται. Οι συνάδελφοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι εφόσον βρεθούν σε ανάγκη για κάλυψη με αίμα, θα πρέπει πάντα να επικοινωνούν με το Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310-286007 και λοιπά στοιχεία όπως παραπάνω), όπου θα τηρείται η καρτέλα τους, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.
                Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα διενεργηθεί και πάλι αιμοδοσία στο χώρο του Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης (Βασ.Ηρακλείου 26-5ος όροφος), κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, για την οποία θα περιμένετε νέα σχετική Ανακοίνωσή μας.

             Σας θυμίζουμε ακόμη ότι, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην Τράπεζα Πειραιώς, οι αιμοδότες δικαιούνται δύο (2) ημέρες άδειας, επιπλέον της κανονικής.
              Παρακαλούνται οι συνάδελφοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) να στείλουν το προσωπικό email και το αριθμό τηλεφώνου τους στην διεύθυνση. mitroo@typate.gr.
 
              
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ. του Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
Γ. ΒΙΚΑΣ Ι. ΓΚΡΙΖΩΤΗΣ