Συσπείρωση

Παιδιά ενός κατώτερου θεού;

27/1/2017

Για τη διοίκηση της τράπεζας υπάρχουν εργαζόμενοι δύο κατηγοριών, εκείνοι που είναι μέλη του ΣΕΤΠ και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, η προνομιακή μεταχείριση που επιφυλάσσει η Τράπεζα προς τον ΣΕΤΠ.

Ο κατάλογος της διακριτής αντιμετώπισης είναι μακρύς και αφορά:
·        Υπεύθυνες θέσεις
·        Οδοιπορικά
·        Τοποθετήσεις -μεταθέσεις….

Την τελευταία  εβδομάδα είχαμε δυο νέα κρούσματα προνομιακής μεταχείρισης του ΣΕΤΠ έναντι όλων των άλλων, τις κάρτες ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ και τις ειδικές άδειες λόγω καιρικών συνθηκών.

Δόσεις στις  κάρτες ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ

Όπως πληροφορηθήκαμε, από ανάρτηση του ΣΕΤΠ στις 18/01/2017, η τράπεζα αποφάσισε η πληρωμή των καρτών να γίνει και με δόσεις μέσω winbank, ειδικά για τα μέλη του συγκεκριμένου σωματείου, χωρίς να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους που είναι μέλη άλλων σωματείων.

Κατόπιν παρέμβασης, τόσο του ΣΕΤΑΠ, όσο και των άλλων συλλόγων, η διευκόλυνση αυτή, από ότι μαθαίνουμε, θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους.

Όμως, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε, για ποιο λόγο, η Τράπεζα, από την αρχή, δεν έκανε αυτή τη διευκόλυνση, για όλους τους εργαζόμενους, και χρειάστηκε να παρέμβει ο κάθε σύλλογος χωριστά, για να μην αντιμετωπίζονται μειονεκτικά, οι εργαζόμενοι – μέλη των άλλων σωματείων πλην του ΣΕΤΠ.

Ειδικές άδειες λόγω καιρικών συνθηκών

Το προηγούμενο διάστημα επικράτησαν, στις περισσότερες περιοχές, ασυνήθιστες, για την  χώρα μας, καιρικές συνθήκες, που, σε κάποιες περιπτώσεις, έκαναν αδύνατη την πρόσβαση στους χώρους εργασίας.

Η διοίκηση και πολύ σωστά αποφάσισε να χαρακτηρισθούν ως ειδικές άδειες λόγω καιρικών συνθηκών και να  μην χρεωθούν σαν κανονικές άδειες.

Μόνο που η απόφαση  αυτή δεν  αναρτήθηκε στο intranet με ένα Υ.Σ όπως εύλογα θα περιμέναμε.

Ενημερώθηκε μόνο ο ΣΕΤΠ ,ο οποίος και το ανάρτησε στο site του στις 12 και 16 Ιανουάριου μαζί με τις σχετικές οδηγίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση συμπεριφέρεται σαν να είναι ο συγκεκριμένος σύλλογος ο μακρύς βραχίονας της Δ/νσης Προσωπικού.

Η τακτική αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη και άδικη, αλλά παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων της Τράπεζας, αλλά και των σωματείων που τους εκπροσωπούν.