Συσπείρωση

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

7/12/2016
Σε 24ωρη απεργία καλούν η ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ, αύριο Πέμπτη 8/12/2016.  ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Πιο κάτω δημοσιεύουμε το σχετικό δελτίο τύπου της ΟΤΟΕ.
……………………………………………………………………………….
 
 

Αθήνα,  5 Δεκεμβρίου 2016

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
 
 ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 
Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και ενώνει τη φωνή και τη δύναμή της με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, ενώ ταυτόχρονα βαθαίνουν περαιτέρω την ύφεση της οικονομίας και καταδυναστεύουν τη χώρα μας, είναι η δική μας απάντηση στους δανειστές και στην Κυβέρνηση, που τις υλοποιεί.

Έχοντας επίγνωση ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στον πιο ευαίσθητο τομέα της οικονομίας έχει υποχρέωση και καθήκον να είναι στην πρωτοπορία της συνδικαλιστικής δράσης για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, συμμετέχουμε αγωνιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και με άλλες δράσεις και προτάσεις και διεκδικούμε:

§  Προστασία της Απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αποτροπή των ομαδικών απολύσεων.
§  Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με κυρίαρχο ρόλο των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Ολική μετενέργεια (χωρίς περιορισμούς) και απόλυτη ισχύς της αρχής της εύνοιας.
§  Κατάργηση των αντεργατικών αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, στη μόνιμη ομηρία των συντάξεων και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
§  Ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση σε όλα τα επίπεδα με κυρίαρχα δικαιώματα, που διασφαλίζουν την εργασία από ανεξέλεγκτες απολύσεις και υπερασπίζουν την Απεργία ως βασικό όπλο – δικαίωμα αντίστασης και δράσης των εργαζομένων.
§  Οι τράπεζες να γίνουν μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς εξωγενείς παρεμβατισμούς, που επιχειρούν να αλλοιώσουν το ρόλο τους μέσα από τον έλεγχο των Διοικήσεων με στόχο την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων.