Συσπείρωση

Η Διοίκηση της Πειραιώς κλείνει καταστήματα εν μέσω κλιμακούμενων διαμαρτυριών πελατών

14/11/2016

Επισπεύδουν το κλείσιμο κατά δύο εβδομάδες για να σταματήσουν τις αντιδράσεις
 
Κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις πελατών για το κλείσιμο της Γούναρη με επιστολές στη διοίκηση και υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας. Και ενώ όλα συνηγορούν ότι η ενδεδειγμένη κίνηση από μέρους της τράπεζας είναι η επανεξέταση της απόφασης πληροφορούμαστε ότι η Τράπεζα επισπεύδει το κλείσιμο της Γούναρη κατά δύο εβδομάδες –από τις 2/12 στις 18/11(!)- επιδιώκοντας προφανώς να κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκαλέσει η λάθος απόφαση των εγκεφάλων της.
 
Η επιστολή του ΣΚΕΑΝΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) στο κλείσιμο της Γούναρη. Με επιστολή του στη Διοίκηση της Τράπεζας παρενέβη και ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος.  Πιο κάτω δημοσιεύουμε το περιεχόμενο της επιστολής.
Κύριε Πρόεδρε
Ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε πως η κεντρική διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σκοπεύει να προβεί στο κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Οδό Γούναρη στην Πάτρα.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα βρίσκεται μεταξύ δυο κεντρικών πλατειών της πόλης μας και ενός λεωφορειόδρομου όπου βρίσκονται δεκάδες καταστήματα εστίασης και αναψυχής και πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές τους εκεί (πληρωμές προμηθευτών, μισθοδοσίες υπαλλήλων κλπ).
Η κομβική του θέση και η δυναμική του βάσει πελατολογίου αλλά και η κατά γενική ομολογία άριστη λειτουργία του, θεωρούμε ότι αποδεικνύει την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του. Η κατάργησή του θα προκαλέσει προβλήματα στους συναδέλφους και όχι μόνο καθώς η πρόσβασή τους σε άλλο, πιο μακρινό υποκατάστημα, θα είναι δύσκολη και ίσως προκαλέσει μεταφορά των λογαριασμών και των συναλλαγών σε πιο κοντινά καταστήματα, άλλων τραπεζών.
Θα επιθυμούσαμε να επανεξετάσετε το ζήτημα αυτό και το κατάστημα της οδού Γούναρη να συνεχίσει τη λειτουργία του.
 
Διαμαρτυρία πελατών με υπογραφές

Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε, η επιτροπή πρωτοβουλίας για το μη κλείσιμο της Γούναρη που σχηματίστηκε, συνέλεξε κάτω από το κείμενο που παραθέτουμε παρακάτω 184 υπογραφές από τις οποίες 72 ανήκουν σε ιδιώτες και 112 σε επαγγελματίες, σωματεία, οργανώσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και εξυπηρετούνται άψογα από το κατάστημα. Οι υπογραφές παραδόθηκαν στις 10/11/2016 στον Περιφερειακό Διευθυντή και εκτιμούμε ότι έχει ενημερωθεί η Διοίκηση τςη Τράπεζας για την εξέλιξη αυτή. Το κείμενο έχει ως εξής:.
 
ΠΡΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 
Κύριοι,
 Όπως διαβάσαμε, στις προθέσεις της Τράπεζας  ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι να κλείσει το κατάστημα της ΓΟΥΝΑΡΗ ΠΑΤΡΑΣ. Οι παρακάτω υπογράφοντες, επαγγελματίες που δραστηριοποιούμεθα στη περιοχή, αλλά και πελάτες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, παρακαλούμε για τον επανέλεγχο αυτής της απόφασης, καθότι το κατάστημα αυτό εξυπηρετεί άριστα τους κατοίκους μιας πολύ μεγάλης περιοχής της πόλης των Πατρών.
Κύριοι
Κάποιοι από μας τους υπογράφοντες πιο κάτω προερχόμαστε από περιοχές που πριν εξυπηρετούσαν τα καταστήματα ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ και ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ, ήμασταν  πελάτες των καταστημάτων αυτών, τα οποία ως γνωστόν έκλεισαν.
 Στις σημερινές συνθήκες και σύμφωνα με τα δεδομένα της πόλης, θεωρούμε και το κλείσιμο της ΓΟΥΝΑΡΗ άσκοπη και άτοπη, επισημαίνοντας ότι σε οποιοδήποτε κατάστημα μεταφερθούν οι εργασίες της ΓΟΥΝΑΡΗ θα αδυνατεί εκ των πραγμάτων να μας εξυπηρετεί, αφού πλέον εκεί, θεωρητικά θα οδηγηθεί η πελατεία από άλλα 3 καταστήματα!
Κύριοι,
Αυτού του είδους ο συγκεντρωτισμός, ο οποίος προφανώς δεν έχει γνώμονα την εξυπηρέτησή μας, αλλά την ταλαιπωρία μας, θα μας αναγκάσει να στραφούμε σε άλλες επιλογές, πιο κοντά στην περιοχή μας και με καλύτερες προοπτικές εξυπηρέτησης.

Πάτρα, Νοέμβριος 2016

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                    ΥΠΟΓΡΑΦΗ
(ακολουθούν 184 υπογραφές)
 
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
 
Και ενώ αναφέραμε τις αντιδράσεις για το κλείσιμο του καταστήματος, θεωρώντας ότι οι υπεύθυνοι θα επανεξέταζαν το συγκεκριμένο θέμα, μια είδηση κυριολεκτικά επί του πιεστηρίου ήρθε για να μας βεβαιώσει το αντίθετο: Το κλείσιμο του καταστήματος ΓΟΥΝΑΡΗ ΠΑΤΡΑΣ δεν θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί (;;;) την Παρασκευή 2/12/2016, αλλά την Παρασκευή 18/11/2016 (!!!). Επισπεύδεται δηλαδή κατά δύο εβδομάδες.
 
Κύριοι της Διοίκησης Πειραιώς,

Αν η εσπευσμένη αυτή κίνηση έγινε λόγω των αντιδράσεων των πελατών, σώφρον θα ήταν αντί να τους κλείσετε με βιασύνη τη πόρτα του καταστήματος «στα μούτρα», να σκύψετε και να μελετήσετε καλύτερα αυτά που σας αναφέρουν.
Εμείς, αφού ευχηθούμε στο νέο Πρόεδρο της Τράπεζας καλή επιτυχία στο έργο του, ζητάμε να παρέμβει προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα του καταστήματος με ηρεμία και αντικειμενικότητα.
Γιατί οι βεβιασμένες κινήσεις δίνουν τροφή για αρνητικά σχόλια στα ΜΜΕ, προκαλούν μεγαλύτερη ταραχή στους πελάτες, μεγαλύτερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τεράστια ερωτηματικά σε μας.