Συσπείρωση

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΝ…..

18/10/2016

Πέρασαν  μέρες κι έγιναν πολλές προσπάθειες για να βρεθεί μέρα που να είναι διαθέσιμοι όλοι οι διοικητικοί σύμβουλοι, ώστε να μπορέσει να γίνει συνεδρίαση του συμβουλίου του Ταμείου.
Τα θέματα γνωστά και σοβαρά. Κι ενώ συμφωνήθηκε η συνεδρίαση για τη Πέμπτη 13/10, ξαφνικά- το πρωί της ίδιας εκείνης μέρας- χωρίς αιτιολογία η ΔΗΣΥΕ ανακοίνωσε ότι δε θα παραστεί και ζήτησε η συνεδρίαση να αναβληθεί για τη Τρίτη 18/10 (δηλαδή για σήμερα). Η ΔΑΚΕ έσπευσε να συμφωνήσει (ήταν εμφανής η προσυνεννόηση τους), η δε ΕΣΑΚ ανακάλυψε κοινωνικές υποχρεώσεις των μελών της!!!
Το χοντρό δούλεμα από πλευράς τους μάλιστα, συνεχίστηκε με το αίτημά (των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) να προστεθεί στα θέματα του συμβουλίου η υλοποίηση της απόφασης της συνέλευσης της 9ης Ιουλίου! Δεν δέχονται να αναλάβουν τη διοίκηση του ΕΛΕΜ ώστε να εφαρμόσουν αμέσως ότι έχει αποφασιστεί σ΄εκείνη τη συνέλευση, δεν έρχονται στο συμβούλιο, αλλά όλα κι όλα:  το θέμα μπήκε!!
Πόσους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν ακόμα; Και για πόσο διάστημα ακόμα;
Και για τη στάση της  παράταξης της ΔΑΚΕ δεν απορούμε. Εξάλλου  ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν έχει παραιτηθεί ή επανέλθει βάζοντας όρους!!!!
Μας εκπλήσσει δυσάρεστα όμως η στάση των δυο άλλων παρατάξεων. Τι φοβούνται; Τι θέλουν να αποφύγουν; Πως σέβονται στη πράξη τους φορείς των εργαζόμενων και τη λειτουργία των οργάνων;
Μάλιστα εντύπωση έχει προκαλέσει η σιγή που έχει επικρατήσει το τελευταίο διάστημα τόσο στο διαδίκτυο από τους γνωστούς «μονομάχους» της  πληροφόρησης (όπως την εννοούν), όσο και στα τηλέφωνα που γίνονταν στο Ταμείο από συναδέλφους που ήθελαν «εδώ και τώρα» να πληρωθούν! Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα πόσο «αυθόρμητη» ήταν όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες η «λαϊκή αγανάκτηση» των 10-15 γνωστών «ξιφομάχων» του διαδικτύου κατά της διοίκησης του Ταμείου και της συσπείρωσης. Επιβεβαιώνεται στη πράξη ότι η ομάδα αυτή στη πραγματικότητα δεν είναι παρά προκεχωρημένο φυλάκιο της ΔΑΚΕ, με μοναδική αποστολή τη διαστρέβλωση των γεγονότων προς όφελός της! 
Περιμένουμε να δούμε αν θα εμφανιστούν στην απογευματινή συνεδρίαση. Είναι προφανές πια πως το σύστημα «παίζω καθυστέρηση» που εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ αφορά κυρίως τη προσπάθεια συγκάλυψης των διαφορετικών πινάκων, του εξαφανισμένου αναλογιστή και της ανύπαρκτης αναλογιστικής.
Πόσο θα κρύβονται ακόμα;
Υ.Γ. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς όπως προσπαθούμε πάντα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από παραδρομή στο προχθεσινό μας δημοσίευμα αναφέραμε ότι όλες οι εκκαθαρισμένες αποδείξεις έχουν ήδη πληρωθεί μη εξαιρώντας αυτές της Θεσσαλονίκης που πράγματι παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση. Τι να κάνει όμως μια και μόνη υπάλληλος που κάνει τα πάντα όλα;