Συσπείρωση

Εκδρομή ΠΟΚΕΑΤΕΠ στην Κύπρο

14/10/2016
                                                                                      
ΚΥΠΡΟΣ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 6 ημερών
29 Νοεμβρίου- 4 Δεκεμβρίου 2016
(ΛΑΡΝΑΚΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ-ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ-ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ-
ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΠΑΦΟΣ)


1η  μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο  αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Μετά τη επίσκεψη μας αναχωρούμε για την Λεμεσό, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, και χρόνος ελεύθερος.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα επισκεφτούμε τις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζουμε την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1.750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Μετά θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου, την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί, στο Θρονί της Παναγίας, θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Θα ξεναγηθούμε στα χωριά Μουτουλλάς, Καλοπαναγιώτης και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος. Εκεί μπορούμε να φάμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου, την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974.Θα επισκεφτούμε επίσης, τα Ενετικά τείχη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με της θαυμαστές τοιχογραφίες, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Τέλος, τα Φυλακισμένα μνήματα, χώρο των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν ταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονισθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται  οι τάφοι των ηρώων και στα  αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στην γραφική Λαϊκή Γειτονία.
Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
4η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή στη όμορφη πόλη της Πάφου. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουλιού, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσοι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Περνάμε από τις Αγγλικές βάσεις και σταματούμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο, που ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Μετά θα επισκεφτούμε την κατακόμβη της Αγίας ΣΟΛΟΜΟΝΗΣ, η οποία έχει ταυτιστεί ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα, καθώς και τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε. Θα επισκεφτούμε ακόμα,  την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
 
5η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ (Ημέρα ελεύθερη )
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα  ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Αποχαιρετιστήρια κυπριακή βραδιά, με μουσική και χορό.
 
6η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος, επιβίβαση στο πούλμαν  για το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
 
Ταξιδιωτικάέγγραφα: Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες.
 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ:
275 € + 145 € ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ =ΣΥΝΟΛΟ 420€
ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΜΕΛΗ: ΣΥΝΟΛΟ 425€
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : +100 €
 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Προκαταβολή : Μέχρι 31/10/2016  120€
ΕΞΟΦΛΗΣΗ: Μέχρι 19/11/2016 300€
Τα μη μέλη και οι συμμετέχοντες που θα ζητήσουν μονόκλινο, θα επιμερίσουν την προκαταβολή και την εξόφληση ανάλογα, ώστε να καλυφθεί η τιμή.


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (210€) ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ  ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ,
ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.
 
 Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με την Cobalt Air.
 • Φόροι αεροδρομίων  και  επίναυλος καυσίμων
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο HARMONH BAY LIMASOL http://www.harmonyhotel.com.cy/el/
 • Πρωινό και ένα δείπνο  σε πλουσιοπάροχους  μπουφέδες  καθημερινά (ημιαδιατροφή). Κυπριακή βραδιά: Αποχαιρετιστήριο δείπνο με μουσική &  χορό εντός του ξενοδοχείου.
 • Ξενάγηση της πόλης της Λευκωσίας με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κ.Ο.Τ (Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού )
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κ.Ο.Τ.
 • Ολοήμερη εκδρομή Όρος Τρόοδος –Μονή Κύκκου-Πλάτρες  με επίσημο ξεναγό πιστοποιημένο από τον Κ.Ο.Τ.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Νοσηλεύτρια σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 

       Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία,  στους αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ COBALT AIR :
Αναχώρηση : Αθήνα-Λάρνακα 9,45 π.μ.
Επιστροφή : Λάρνακα-Αθήνα 17,50 μ.μ.
 
ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 30 ημέρες πριν την αναχώρηση, ακυρωτικά τέλη 20 € κατ΄ άτομο.
 • Ακύρωση συμμετοχής 30-12 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της προκαταβολής.
 • Ακύρωση συμμετοχής 12-01 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της εκδρομής.
 
 
ΟΡΟΙ: Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα καταβάλλονται στο λογαριασμό του Συλλόγου ( ή τουλάχιστον η προκαταβολή, αν χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα ), αποδεχόμενοι τους όρους και συμφωνίες του ΠΟΚΕΑΤΕΠ με το Πρακτορείο που αναλαμβάνει την εκδρομή, για τους οποίους όρους και προϋποθέσεις οφείλουν να ενημερώνονται.
 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μέχρι 31/10/2016 με ταυτόχρονη κατάθεση της προκαταβολής στο λογ/μό του ΠΟΚΕΑΤΕΠ Νο 6017 040 039 807 με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη και τον προορισμό της εκδρομής, και αποστολή αντιγράφου του γραμματίου είσπραξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση jliaromati@gmail.com:
 
-ΤΖΕΝΗ ΛΙΑΡΟΜΑΤΗ :210 6448158, 6944180908 &  jliaromati@gmail.com
-ΜΑΡΑ ΧΑΝΤΖΑΚΟΥ: 2102026977, 6945392228 &  chantzakoum@gmail.com