Συσπείρωση

De Tijd: Ο Κάρελ Ντε Μπεκ στην Τράπεζα Πειραιώς

6/10/2016

«Βετεράνος της Dexia καλείται να σώσει ελληνική τράπεζα», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στη βελγική εφημεριδα De Tijd, που αναφέρεται στην πρόσληψη του πρώην διοικητή της βελγικής Τράπεζας Dexia, Κάρελ Ντε Μπεκ, από την Τράπεζα Πειραιώς.
Η εφημερίδα επισημαίνει πως ο Βέλγος τραπεζίτης καλείται «να κρατήσει όρθια» την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα και προσθέτει ότι δεν είναι ο πρώτος Βέλγος τραπεζίτης που προσλαμβάνεται για αυτήν τη δουλειά στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως ο κ. Ντε Μπεκ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ανεξάρτητου διευθύνοντος συμβούλου και θα εκτελεί, επίσης, χρέη προέδρου στην «επιτροπή κινδύνου» της τράπεζας, και γι' αυτόν τον λόγο θα βρίσκεται στην Ελλάδα μία εβδομάδα κάθε μήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βέλγος τραπεζίτης σημειώνει ότι «αυτό που θα κάνει στην Ελλάδα είναι αυτό που πάντοτε καλείται να κάνει, δηλαδή να σώζει προβληματικές τράπεζες».
Επίσης, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «το πώς θα πάει η κατάσταση εξαρτάται από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία» και συμπληρώνει ότι «στην Ελλάδα η οικονομία είναι που κατέστρεψε τις τράπεζες και όχι το αντίστροφο, όπως συνέβη στην Ιρλανδία».