Συσπείρωση

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

28/9/2016

Ακουγόταν έντονα τις τελευταίες βδομάδες ότι η ΔΑΚΕ ετοιμάζεται να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Ταμείου και ψάχνει …συνενόχους σ’ αυτό. Και δεν χρειάστηκαν  παρά τα πρώτα λεπτά της χθεσινής συνεδρίασης  για να επαληθευτούν οι φήμες αυτές!
Προηγήθηκε βέβαια η άκαρπη διαδικασία της αντικατάστασης της παραιτηθείσας προέδρου του ΕΛΕΜ. Ούτε η ΔΗΣΥΕ αλλά ούτε και η ΔΑΚΕ δέχτηκαν να αναλάβουν    τη προεδρία του ΕΛΕΜ.
Στη συνέχεια η ΔΑΚΕ ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή και όταν επανήλθε μας ανακοίνωσε την παραίτηση των μελών της από το Δ.Σ., χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες για να το στηρίξει. Μόνο τη διαδικασία της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών δεν επικαλέστηκαν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ!! Και τελείωσαν λέγοντας ότι  ελπίζουν να προκληθούν εκλογές (οι οποίες ούτως ή άλλως θα  γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο), ώστε να κυριαρχήσει η ΔΑΚΕ και όλα τότε θα γίνουν….τέλεια για το Ταμείο και το μέλλον του!
Τι δεν είπαν όμως χτες οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ;

  • Ότι αν δέχονταν τη θέση του προέδρου του ΕΛΕΜ θα μπορούσαν άνετα, έχοντας πλειοψηφία στη διαχειριστική επιτροπή, να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Ιουλίου για πληρωμή των συνταξιούχων. Δε θέλουν όμως και γι αυτό χρειάστηκαν 2,5 μήνες να υπογράψει το προεδρείο της συνέλευσης τα πρακτικά!!! Και δε θέλουν διότι καταλαβαίνουν ότι η απόφαση αυτή «μπάζει» από παντού!
  • Όμως το πρόβλημα δεν σταματά εκεί! Με την παραίτησή τους κάνουν προσπάθεια απροκάλυπτης συγκάλυψης της ιστορίας με την αναλογιστική που εκκρεμεί (και δε πρόκειται να τη δούμε) και του αναλογιστή που είναι άφαντος και ούτε απαντά στο εξώδικο του Ταμείου ούτε στέλνει τιμολόγιο(!!!). Πιστεύουν ότι αν προκαλέσουν εκλογές, η ιστορία αυτή –που να μη ξεχνιόμαστε αφορά τον τρόπο διαχείρισης 50 εκατ. ευρώ- θα ξεχαστεί και τελικά θα ….θαφτεί!
  • Αδιάφορο βέβαια τους είναι το γεγονός ότι αν προκηρυχθούν εκλογές τώρα, το Ταμείο θα ερημοδικαστεί το επόμενο δίμηνο σε σειρά αγωγών συναδέλφων που ενώ πήραν το βοήθημα, δεν έχουν παραιτηθεί από τις αγωγές που είχαν κάνει για επιστροφή εισφορών παλαιότερα, ως όφειλαν σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του περασμένου Απριλίου. Δεν τους νοιάζει καθόλου. Εξάλλου πάντα για μια συγκεκριμένη ομάδα λειτουργούσαν! 
Προς τιμή της η ΔΗΣΥΕ δεν τους ακολούθησε σε αυτόν τον κατήφορο. Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά! Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν όλα τα στοιχεία που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης γιατί πρόκειται για τη κοινή μας περιουσία.
Και αυτό θα γίνει!