Συσπείρωση

Ο ΣΕΤΑΠ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

5/9/2016

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζήτησε την ίση αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των μελών

 
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως κάθε χρόνο, θα είναι παρούσα στο συλλαλητήριο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και καλεί όλους τους συναδέλφους/ισσες να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών.
Ο ΣΕΤΑΠ συζήτησε στο προεδρείο, την περασμένη εβδομάδα, τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ και αποφάσισε, όπως κάθε χρόνο, να απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή όλων των μελών του στο συλλαλητήριο. Η απόφαση για τη συμμετοχή ήταν ομόφωνη, όχι όμως και ο τρόπος κάλυψης των οδοιπορικών όσων συμμετάσχουν. Η Συσπείρωση ζήτησε η κάλυψη των οδοιπορικών να είναι ίδια για όλα τα μέλη του Συλλόγου ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ΔΣ ή όχι και αυτό δεν έγινε δεκτό από τις άλλες παρατάξεις.
Συγκεκριμένα το προεδρείο αποφάσισε κατά πλειοψηφία
1.      να καλυφθούν όλα τα έξοδα των Διοικητικών Συμβούλων από την Τετάρτη 7.9.2016 έως την Κυριακή 11.9.2016.
2.     να καλυφθεί η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν των υπολοίπων (πλην των Διοικητικών Συμβούλων) μελών του ΣΕΤΑΠ με αυθημερόν επιστροφή.
Στον ΣΕΤΑΠ φαίνεται ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι. Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.
Η Συσπείρωση διαφώνησε με τον τρόπο κάλυψης των οδοιπορικών για τη ΔΕΘ γιατί:
·        Από τον τρόπο που θα μετακινηθούν τα μέλη του Δ.Σ. και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι-μέλη του ΣΕΤΑΠ, φαίνεται ότι κάποιοι αντιμετωπίζονται ως πατρίκιοι και κάποιοι ως πληβείοι.
·        Δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να πάει πολυμελές κλιμάκιο του Δ.Σ. (και μάλιστα πέντε(!) ημέρες) αποτελούμενο κυρίως από Αθηναίους, για να ενημερώσει τους Θεσσαλονικείς Συναδέλφους μας, για κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή, στην πόλη τους !!! Πολύ φοβόμαστε ότι με το πρόσχημα της περιοδείας και δήθεν για να πειστούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, κάποιοι θέλουν να πάνε ταξιδάκι με τα έξοδα πληρωμένα.  Η επίκληση της επικοινωνίας με τους συναδέλφους, στη προκειμένη περίπτωση της κινητοποίησης στη ΔΕΘ, μόνο σαν προσπάθεια συγκάλυψης του "συνδικαλιστικού τουρισμού" που αποφάσισαν οι ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ μπορεί να εκληφθεί. Αντίθετα, η προσπάθεια να είναι το σωματείο μας κοντά στα μέλη μας και τα προβλήματά τους πρέπει να είναι διαρκής και να γίνεται με οργανωμένο τρόπο (περιφερειακές συνελεύσεις) και προετοιμασμένη θεματολογία, ώστε να είναι και αποτελεσματική.      
·        Διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) του σημερινού προεδρείου του ΣΕΤΑΠ, πολύ σύντομα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, προσπαθεί να ανατρέψει το συμμάζεμα των οικονομικών, που επετεύχθη την προηγούμενη θητεία. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που συστηματικά διαφωνούσαν την προηγούμενη 3ετια με δράσεις του Συλλόγου, που απευθυνόταν με ίσους όρους σε όλα τα μέλη του (πρόγραμμα διακοπών, εκδρομές του ΣΕΤΑΠ, εκδηλώσεις στο Σύλλογο κλπ)
Η Συσπείρωση θεωρεί αναγκαία τόσο τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ όσο και τις περιοδείες του ΔΣ σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης.
Η Συσπείρωση πιστεύει, ότι η κάλυψη των οδοιπορικών πρέπει να μην προκαλεί, να είναι η ίδια για όλους και οι περιοδείες να μην  χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα.