Συσπείρωση

Ο Προγραμματισμός Δράσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ

30/8/2016

Ο Προγραμματισμός Δράσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ

 
Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 25/8/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του ΣΕΤΑΠ με κύριο θέμα του τον προγραμματισμό δράσης. Στη συνεδρίαση αυτή οι παρατάξεις κατέθεσαν τις προτάσεις τους που παραθέτουμε πιο κάτω.
 
Η τοποθέτηση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αφού επισήμανε ότι ο σύλλογος έχει συνέχεια και το σημερινό Δ.Σ. πρέπει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο, αναφέρθηκε σε αυτά που κερδίσαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σε αυτά που εκκρεμούν και πρέπει να εξακολουθήσουμε να παλεύουμε στο επόμενο. Άλλωστε, οι περισσότερες αποφάσεις που αφορούσαν διεκδικήσεις μας ήταν ομόφωνες.

Τα ζητήματα που κερδίσαμε την προηγούμενη τριετία:

·        Πήραμε τα δεδουλευμένα της ΑΤΕ με την απόφαση Βαρουφάκη τον Ιούνιο 2015.
·        Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (872/2015), που δικαιώνει τον ΣΕΤΑΠ, ζητείται από την Τράπεζα Πειραιώς η εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
·        Πληρώθηκαν οι άδειες των προηγούμενων ετών (ύστερα από ενέργειες τόσο του ΣΕΤΑΠ όσο και των άλλων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα Πειραιώς)
·        Δεν εφαρμόστηκε η ατομική στοχοθεσία στην αξιολόγηση του προσωπικού
·        Μπήκε ένα φρένο στο ξεχείλωμα του ωραρίου και στη αρνητική διάθεση της τράπεζας να χορηγεί το μειωμένο ωράριο των μητέρων ή το σωρευτικό ωράριο.
·        Αναθερμάναμε τη σχέση του συναδέλφου με το σωματείο και ένιωσε άνετα να καταγγείλει οποιαδήποτε παρανομία της τράπεζας και να ζητήσουμε την αποκατάσταση της νομιμότητας
·        Εξορθολογήσαμε τα οικονομικά του ΣΕΤΑΠ προβαίνοντας σε σημαντικές μειώσεις των εξόδων, σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ της συνδρομής των συναδέλφων προς τον σύλλογο.

Επισημάναμε ακόμη στη τοποθέτηση μας ότι, το Δ.Σ. πρέπει να συνεχίσει να διαφυλάσσει και να ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να διεκδικεί απέναντι στον εργοδότη, να προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του αλλά και της κοινωνίας.

Ως τραπεζοϋπάλληλοι, δεν μπορούμε να φανταστούμε το σωματείο μας αδιάφορο για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μας ενδιαφέρει να εργαζόμαστε σε μια τράπεζα που θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία, που θα επιδεικνύει ανθρώπινο πρόσωπο προς τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που δεν θα κερδοσκοπεί.

Τα αιτήματά μας δεν μπορεί να είναι αυστηρά συντεχνιακά, αλλά πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους όλους τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία. Πρέπει να επιδιώξουμε συνεργασίες τόσο με τα σωματεία του κλάδου μας όσο και με τα σωματεία άλλων κλάδων.
 
Η πρόταση μας για το προγραμματισμό του ΣΕΤΑΠ

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε τα ζητήματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές του ο σύλλογος το επόμενο διάστημα να είναι τα εξής:
·        Οικονομικά του ΣΕΤΑΠ. Να συνεχιστεί η προσπάθεια για συνετή διαχείριση και να γίνει προσπάθεια περεταίρω μείωσης των εξόδων. Να γίνει προσπάθεια μείωσης της συνδρομής των μελών, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών συναδέλφων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
·        Κανονισμός Εργασίας. Μετά τη σπουδαία νίκη του ΣΕΤΑΠ με την απόφαση του Υπ. Εργασίας, που αναγνωρίζει την υποχρέωση της τράπεζας να εφαρμόσει τον κανονισμό Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους, να εξεταστούν, σε συνεργασία με το Υπ. Εργασίας, οι νόμιμες κυρώσεις προς την τράπεζα που συνεχίζει να παρανομεί, και επίσης να εξεταστούν με τη νομική υπηρεσία του ΣΕΤΑΠ τυχόν ενέργειες. Πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία με τους άλλους συλλόγους της τράπεζας προς αυτή την κατεύθυνση.
·        Κανονισμός Μεταθέσεων - Προαγωγών. Να διεκδικήσουμε να μην αποτελούν οι μεταθέσεις και οι προαγωγές προϊόν πελατειακών σχέσεων με βουλευτές, περιφερειακούς και «συνδικαλιστές». Να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο κοινό για όλους. Η κάλυψη των οδοιπορικών να είναι υποχρεωτική και όχι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.
·        Αξιολόγηση. Μετά την προσφυγή του ΣΕΤΑΠ (24/3/2015) στην τριμερή επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας, πετύχαμε να μην υπάρχει ατομική στοχοθεσία και ποσοτικοί στόχοι. Πρέπει να δούμε τις περεταίρω νομικές ενέργειες έτσι ώστε να πάψει η αξιολόγηση να γίνεται με αδιαφανή κριτήρια, να μην υπεισέρχονται υποκειμενικοί παράγοντες και προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες στη διαδικασία. Ο Κανονισμός Αξιολόγησης πρέπει να συζητηθεί με τη διοίκηση της τράπεζας και όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται εντός της. Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απειλές ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους θα απολυθούμε.
·        Ένταξη στο πρόγραμμα Εφάπαξ της Πειραιώς. Το αίτημα αυτό πρέπει να απευθύνεται προς τη διοίκηση της Τράπεζας, καθώς, με τη μη καταβολή του σε όλους τους εργαζόμενους παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης. Πρέπει να επιδιωχθεί και η νομική διεκδίκηση στην περίπτωση που η τράπεζα παραπέμψει το θέμα στις καλένδες.
·        Ωράριο. Να συνεχιστούν οι καταγγελίες του ΣΕΤΑΠ προς την Επιθεώρηση Εργασίας σε όποιες περιπτώσεις έχουμε πληροφόρηση ότι παραβιάζεται το ωράριο. Να σταματήσει επιτέλους η απλήρωτη δουλειά (υπερωρίες, σαββατοκύριακα και αργίες). Ο ΣΕΤΑΠ έχει παρουσιάσει στην Τράπεζα πρόταση για το κλείσιμο ταμείου έτσι ώστε να πάψει να παραβιάζεται συστηματικά το ωράριο στα καταστήματα. Ο ΣΕΤΑΠ πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί την εφαρμογή της πρότασής του για το κλείσιμο ταμείου και την εξοικονόμηση χρόνου από τις εργασίες κλεισίματος.
·        Ενοποίηση. Μέχρι στιγμής ο ΣΕΤΑΠ έχει κάνει πολλές προσπάθειες και για ενοποίηση αλλά και για συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα Πειραιώς σε επιμέρους θέματα, αλλά δεν καρποφόρησαν. Οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν, καθώς είναι πάγιο αίτημα τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας η δημιουργία ενός σωματείου ανά χώρο δουλειάς.
·        Αποζημίωση απόλυσης από την ΑΤΕ (καταβολή του υπολοίπου 50%). Στη συνάντηση του ΣΕΤΑΠ με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη (Ιούνιος 2015), είχαμε θέσει, εκτός από το θέμα των δεδουλευμένων που ικανοποιήθηκε, και το θέμα του υπολοίπου 50% της αποζημίωσης απόλυσης, που τότε, λόγω της πολιτικής συγκυρίας (διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους), δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Σήμερα, πρέπει να επιδιωχθεί εκ νέου, η καταβολή του, καθώς είναι ένα αίτημα δίκαιο, αφού, οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΤΕ απολυθήκαμε το 2012.
·        Συνταξιοδοτικό. Διεκδίκηση ξανά από το Υπ. Εργασίας του αιτήματος που είχε παρουσιάσει ο ΣΕΤΑΠ και στον πρώην υπουργό κ. Στρατούλη (8/4/2015), αλλά και στον νυν υπουργό κ. Πετρόπουλο για «αυτούς που έχουν υπαχθεί στον κλάδο σύνταξης του τ. ΤΣΠ-ΑΤΕ μέχρι 31.12.1992 και οι οποίοι, μετά την 27.7.2012 συνέχισαν ή συνεχίζουν να παρέχουν εργασία στην Τράπεζα Πειραιώς, να διέπονται ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, από τις διατάξεις του ΤΣΠ-ΑΤΕ, του ανωτέρου πραγματικού χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε στον κλάδο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».
·        Επικούρηση. Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑ για το πρόβλημα της διακοπής της επικούρησης για 1.500 συνταξιούχους, αλλά και για να ζητήσουμε να μην γίνουν περικοπές στην επικούρηση λόγω της αλλαγής υπολογισμού από το ΕΤΕΑ.
·        ΑΣΕΠ – Μετατάξεις. Ο ΣΕΤΑΠ έχει ζητήσει κατά το παρελθόν (10/3/2016) τη μοριοδότηση των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και προγενέστερα (2/4/2015) να συμπεριληφθούν, οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΤΕ, στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, και να τους δίνεται η δυνατότητα, να διορίζονται σε θέσεις που προκηρύσσονται. Τα αιτήματα αυτά δεν ευοδώθηκαν. Όλα αυτά θα πρέπει να τεθούν εκ νέου στην πολιτική ηγεσία, να παρακολουθήσουμε στενά την δικαστική διεκδίκηση που έχουμε ξεκινήσει με τη νομική υπηρεσία του συλλόγου και παράλληλα να δούμε και ένα νέο αίτημα για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του διαγωνισμού του 1998, για τη δικαστική διεκδίκησή του.
·        Εργασιακά – Συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να παλέψουμε ενάντια στις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλαγή τρόπου κήρυξης απεργίας κλπ).
·        Περιοδείες – Περιφερειακές Συνελεύσεις. Ο ΣΕΤΑΠ πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους και στα προβλήματά τους οργανώνοντας περιοδείες από μικτά κλιμάκια του Δ.Σ. και περιφερειακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα.
·        Νομικές Διεκδικήσεις. Παρακολούθηση όλων των νομικών διεκδικήσεων που έρχονται από το παρελθόν, σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία.
 
Οι άλλες παρατάξεις στο Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ για τον προγραμματισμό δράσης

Το συμβούλιο έγινε σε ένα καλό και σχετικά συναινετικό κλίμα. Στην κατεύθυνση αυτή βοήθησε και η εισήγηση του πρόεδρου που σε πολύ μεγάλο βαθμό επανέλαβε την ατζέντα του προηγούμενου Δ.Σ. Αναγνωρίζεται λοιπόν στην πράξη, ότι όχι μόνο η στόχευση αλλά και η δράση του προηγούμενου ΔΣ ήταν στην σωστή κατεύθυνση.

Η ΔΗΣΥΕ δια του Προέδρου έθεσε ως θέματα τον Κανονισμό Εργασίας, την Αξιολόγηση, την Υποβάθμιση των στελεχών της ΑΤΕ, την Ασφάλεια εργαζομένων που δουλεύουν στα καταστήματα – ληστείες, την Ένταξη όλων στο εφάπαξ της Πειραιώς, την Ενοποίηση, το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης κ. ά.

Η ΔΑΚΕ κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο δηλαδή πρότεινε τον Κανονισμό Εργασίας, την Ενοποίηση, το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης, ΑΣΕΠ, συνταξιοδοτικό, ΤΥΠΑΤΕ – ΕΛΕΜ, συνεννόηση με τους άλλους συλλόγους. συνεννόηση με ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ για τα θέματα που μας απασχολούν, νομικές ενέργειες για το Ασφαλιστήριο Καφίρη κ. ά.
Ακόμη η ΔΑΚΕ πρότεινε την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για αλλαγή της σειράς κατάταξης στις απαιτήσεις από τον εκκαθαριστή (να μπουν οι εργαζόμενοι άνω από το ΤΧΣ), να κάνουμε αγωγή για τον συμψηφισμό των δανείων μας με τις απαιτήσεις μας από τον εκκαθαριστή, να γίνουν ενέργειες για να φορολογηθούν τα δεδουλευμένα που πήραμε από τον εκκαθαριστή το 2012 και όχι το 2016 και να ζητήσουμε τη βοήθεια της Τράπεζας για τις μετατάξεις στο δημόσιο κλπ.
Παραφωνία στο συναινετικό κλίμα του πρώτου διοικητικού συμβουλίου μετά τις εκλογές αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις δύο εκ των σύμβουλων της ΔΑΚΕ.
Κατά αρχήν ακούσαμε ένα βαρετό και ανούσιο αφήγημα, για τα «φοβερά και τρομερά» επιτεύγματα της ΔΑΚΕ, την προηγούμενη τριετία. Η ΔΑΚΕ κομπορρημονεί ότι, η ίδια: «παίρνοντας πρωτοβουλίες με τεκμηριωμένο συνδικαλιστικό λόγο, ... έφερε πλήθος συγκεκριμένων αποτελεσμάτων». Αλήθεια ποια είναι αυτά τα αποτελέσματα;
Ισχυρίστηκαν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ότι οφείλεται σε αυτούς ότι καλό έγινε, και στο προηγούμενο προεδρείο δηλαδή στις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΕΣΑΚ ότι στραβό. Ούτε η οικονομική κρίση, ούτε τα μνημόνια, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε, βέβαια, ο εργοδότης. Τίποτα άλλο περίεργο δεν συμβαίνει στην χώρα αυτά τα χρόνια και κανένας άλλος δεν φταίει. Η ΔΑΚΕ από την αναβαθμισμένη θέση στο διοικητικό συμβούλιο έχει τη μεγάλη ευκαιρία και να αποδείξει αυτά που διακηρύττει. Και εμείς, ας μην έχουν ψευδαισθήσεις, θα είμαστε εδώ να τους το θυμίζουμε...
Ακόμη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από το σύνολο των θεμάτων που έθεσε η ΔΑΚΕ για τον προγραμματισμό δράσης, μόνο ένα αφορά διεκδίκηση από την Τράπεζα Πειραιώς και αυτό είναι ο Οργανισμός (που πολύ αμφιβάλουμε αν θα το διεκδικήσει πραγματικά). Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε σχετικά με το αφήγημα της ΔΑΚΕ για τον ΣΕΤΑΠ είναι ότι, κατά τη ΔΑΚΕ, ο ΣΕΤΑΠ πρέπει να είναι ένα σωματείο που θα διεκδικεί μόνο ότι είναι ανώδυνο για την τράπεζα (απαιτήσεις από τον εκκαθαριστή, ΑΣΕΠ, Ασφαλιστήριο Καφίρη, Μοίρασμα των αποθεματικών του ΕΛΕΜ). Καμία διεκδίκηση για το ωράριο, τις άδειες, την αξιολόγηση, την δύσκολη καθημερινότητα στα καταστήματα. Ο συνδικαλιστής για τη ΔΑΚΕ πρέπει να φροντίζει να μοιράζει την περιουσία που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές και να τα έχει καλά με τον εργοδότη.

Η ΕΣΑΚ, τέλος, επεσήμανε ότι για όλα τα θέματα που αναφέρθηκαν από τους προηγούμενους, έχουν γίνει ενέργειες και το σημερινό προεδρείο πρέπει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο. Συγκεκριμένα πρέπει να οργανώσουμε περιοδείες και περιφερειακές συνελεύσεις, για τα οικονομικά πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια συμμαζέματος, για τα Εργασιακά – Συνδικαλιστικά Δικαιώματα να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, η επιχειρησιακή ΣΣΕ στην τράπεζα Πειραιώς να υπογραφεί κατόπιν διεκδίκησης και συνεργασίας όλων των σωματείων.
 
Τι αποφασίσαμε

Η απόφαση για τον προγραμματισμό δράσης του ΣΕΤΑΠ θα παρθεί στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο, που θα γίνει σύντομα, αφού πρώτα συνεδριάσει το προεδρείο για να καταλήξει σε μια πρόταση.