Συσπείρωση

Δυο Συνελεύσεις Παράνοιας στο Ταμείο Υγείας

Στη δίνη τυχοδιωκτικών επιδιώξεων το Ταμείο Υγείας

 

Δυο Συνελεύσεις μέσα στην παράνοια!

 

Έγιναν πριν λίγες μέρες οι δυο από αναβολή συνελεύσεις του Ταμείου, η τακτική και η έκτακτη.
Λόγω προχωρημένου καλοκαιριού (Ιούλιος) αλλά, κυρίως, λόγω της μετατροπής των συνελεύσεων του Ταμείου στη συνείδηση των συναδέλφων σε μια «στεγνή εισπρακτική μηχανή» από πλευράς κυρίως των παλιών συναδέλφων, που στην πλειοψηφία τους έχουν φύγει με εθελούσιες ή συνταξιοδοτήσεις, η απαρτία για τη διενέργειά τους επετεύχθη με τη ...ψυχή στο στόμα!
Από κει και πέρα βέβαια το τι παρακολουθήσαμε στις δυο συνελεύσεις ξεπερνά και τον πλέον ευφάνταστο συγγραφέα! Πιο αναλυτικά:
 
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έφερε έκθεση πεπραγμένων προς έγκριση στη συνέλευση αλλά μόνο ισολογισμό και προϋπολογισμό. Και τούτο διότι οι τρεις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΕ & ΕΣΑΚ) παρότι συμφωνούσαν στο τι έγινε από πλευράς διοίκησης την προηγούμενη χρονιά - και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. ή σε υλοποίηση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων(!!!) - όπως π.χ. πληρωμές νοσοκομείων και ασφαλισμένων, απόκρουση των δεκάδων αγωγών για επιστροφή εισφορών, καταστατική συνέλευση και πανελλαδική ψηφοφορία, δεν ψήφισαν την πρόταση του προέδρου!
Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκαν οι τρεις αυτές παρατάξεις για την μη ψήφιση της έκθεσης πεπραγμένων όταν το θέμα συζητήθηκε στη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ πριν τη συνέλευση ήταν τουλάχιστον φαιδρά. Ότι δεν ήταν όσα έπρεπε να γίνουν(;), ότι δεν είχαν το σωστό πνεύμα(!) και προσανατολισμό(!!) και άλλα αντίστοιχου ...βάθους.
Στη συνέλευση τα επιχειρήματα επανέλαβε, κυρίως η ΔΑΚΕ, η οποία μίλησε και για πιθανές προτάσεις μομφής, ο δε γραμματέας του Ταμείου (και στέλεχος της ΔΑΚΕ) προχώρησε πιο πέρα μιλώντας και για καταψήφιση(!!!) του ισολογισμού (για τον οποίο αυτός είναι υπεύθυνος ο ίδιος ως γραμματέας...), αλλά και για «...ελατήρια υπό εξέταση» που έχουν οι τέσσερις σύμβουλοι της Συσπείρωσης και παραμένουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου (λες και δεν είναι ψηφισμένοι όπως και όλοι οι υπόλοιποι)!
 
Πως έγινε η πληρωμή του βοηθήματος ή η μπάλα στην εξέδρα
Ήταν φανερό ότι επεδίωκαν σύγκρουση, γιατί όχι εκλογές ή οτιδήποτε θα πέταγε «τη μπάλα στην εξέδρα», όπου μπάλα είναι η διερεύνηση της πληρωμής του οικονομικού βοηθήματος με βάση τον δεύτερο πίνακα, δηλαδή πως προέκυψε αυτός, αλλά και η αναλογιστική μελέτη που πρέπει να προσκομίσουν και μέχρι στιγμής η τύχη της αγνοείται.
Στη συνέλευση, ως Συσπείρωση, καταγγείλαμε αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε ούτε με τα πεπραγμένα ούτε με τον ισολογισμό αλλά απλά η ΔΑΚΕ κυρίως το βρήκε σαν ευκαιρία να μεταθέσει τη συζήτηση από το καυτό ζήτημα της εξαφάνισης του αναλογιστή, της έμπρακτης άρνησής του να δώσει στο Ταμείο τον τρόπο υπολογισμού των ποσών στο δεύτερο πίνακα (με βάση τον οποίο πλήρωσε τελικά ο ΕΛΕΜ) και να ενημερώσει σχετικά με την αναλογιστική μελέτη, βάσει της οποίας θα διαμορφωθεί η τελική παροχή, σε μια στείρα και ανούσια επίθεση στη Συσπείρωση (για όσα δεν έγιναν αλλά και για όσα έγιναν) και στους εργαζόμενους του Ταμείου.
 
Τυχοδιωκτική στάση και μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα
Αυτοί οι τελευταίοι είχαν την «τιμητική» τους όταν στέλεχος της ΔΑΚΕ αναρωτήθηκε αν έχουν γίνει οι μειώσεις στους μισθούς τους που είχαν αποφασιστεί προ διετίας (που έχουν γίνει..), ή μήπως υπάρχουν σε μερικούς αυξήσεις (που δεν υπάρχουν...)! Δεν ήξερε, δεν ρωτούσε;
Τι άραγε εξυπηρετούσε μια τέτοια τοποθέτηση; Μήπως να ικανοποιήσει τα χαμηλότερα των ενστίκτων των γνωστών ...μαχητών του διαδικτύου, που ενώ στην αρχή εξυπηρέτησαν τους σκοπούς της ΔΑΚΕ φαίνεται τώρα ν΄αυτονομούνται από αυτήν; Γιατί αν ήταν προσωπικές αθώες απορίες του προς τη συνέλευση - κατά τη γνώμη μας δεν ήταν! – γιατί δεν ρωτούσε πρώτα την παράταξη του και ιδιαίτερα το γραμματέα του Ταμείου και μέλος της παράταξης του;
Τελικά βέβαια,- θύματα κι οι ίδιοι της τυχοδιωκτικής στάσης τους- κάνοντας μια τεράστια κωλοτούμπα, ψήφισαν τα πεπραγμένα που καταψήφιζαν στο συμβούλιο μόλις πριν λίγες μέρες, καθώς και τις οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου!
Μόνο θύμα της παράνοιας που με ευθύνη αυτών των παρατάξεων κυριάρχησε, ήταν ο διοικητικός απολογισμός του ΕΛΕΜ. που καταψηφίστηκε!!
 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η πρόταση της ΔΑΚΕ ή άνθρακες ο θησαυρός
Στη συνέχεια έγινε η έκτακτη συνέλευση του Ταμείου, που είχαν ζητήσει οι τρεις παρατάξεις με πρωταγωνίστρια τη ΔΑΚΕ, η οποία μίλαγε πριν τη συνέλευση για δεύτερη διανομή βοηθήματος. Την πρότασή της δεν θέλησε να εκθέσει στο ΔΣ ούτως ώστε να την μελετήσουν οι άλλες παρατάξεις και να καταλήξουμε σε απόφαση στη συνέλευση αλλά θα την ανέπτυσσε – όπως μας είπε- στη συνέλευση.
Εκεί βέβαια, η ΔΑΚΕ, δεν ανέπτυξε καμία πρόταση - πως θα μπορούσε άλλωστε; - αλλά ρώταγε τις υπόλοιπες παρατάξεις αν έχουν αυτές πρόταση!
Μετά ζήτησε, η ΔΑΚΕ, να ενημερωθεί για τις οικονομικές δυνατότητες του ΕΛΕΜ ενώ έχει εκπρόσωπο στη διαχειριστική επιτροπή του ΕΛΕΜ και θα μπορούσε να είχε λύσει τις απορίες της ερχόμενη στη συνέλευση.
Και στο τέλος πρότεινε (η ΔΑΚΕ) τη δημιουργία μιας ...επιτροπής(!), που θα εξετάσει τη δυνατότητα περαιτέρω ...αξιοποίησης της εναπομείνασας περιουσίας του λογαριασμού...!
Πολύ κακό για το τίποτα δηλαδή! Γιατί ήξεραν εξ αρχής ότι δε μπορούσαν να μοιράσουν απολύτως τίποτα.
 
Ακανθώδη ερωτήματα
Και πως θα μπορούσαν όταν οι ίδιοι έχουν καταπατήσει την απόφαση της συνέλευσης της 2ας Απριλίου στα περισσότερα σημεία της;
·        Όταν πλήρωσαν ενώ πολλοί δεν είχαν παραιτηθεί από τις αγωγές τους;
·        Όταν δεν εξηγούνται οι διαφορές μεταξύ 1ου (που ψήφισε η συνέλευση) και 2ου πίνακα (με τον οποίο έγιναν οι πληρωμές) και οι οποίες ευνόησαν συγκεκριμένη ομάδα συνταξιούχων;
·        Όταν άφησαν απέξω τους παλιούς συνταξιούχους και τους κληρονόμους των αποθανόντων και εξάντλησαν το ποσόν χωρίς αυτούς ενώ η απόφαση μιλούσε για διάθεση 50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μελών του ταμείου;
·        Με τι θα τους πληρώσουν τώρα;
·        Και κυρίως - για να μη ξεχνιόμαστε - που είναι η αναλογιστική μελέτη, η οποία θα καθόριζε το είδος της παροχής και θα συμψήφιζε με αυτήν το οικονομικό βοήθημα σαν προκαταβολή; Αυτό τουλάχιστον διατυμπάνιζαν τον Απρίλη ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ, αλλά φαίνεται να το έχουν ήδη ξεχάσει! Αγνοείται και η αναλογιστική μελέτη και ο αναλογιστής!
Μήπως δεν υπήρχε ποτέ δυνατότητα για αναλογιστική αλλά όλα αυτά ήταν πρόφαση για την άρπα κόλλα απόφαση;
Μήπως και η τροποποίηση του κανονισμού - που δεν περιγράφει καμιά παροχή – έγινε στο πόδι και χρειάζεται καινούργια;
Μήπως και οι νεότεροι συνάδελφοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους; Γιατί αυτό που παρακολουθήσαμε τους τελευταίους 3-4 μήνες είναι κάποια ψίχουλα στους νέους και «μούφα» υποσχέσεις για μελλοντικές παροχές (μέσω επαγγελματικού ταμείου), ώστε να ψηφίσουν την πρόταση των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ που ήταν το μοίρασμα μεγάλου κομματιού της κοινής μας περιουσίας στους παλιούς, οι οποίοι παίρνουν ήδη επικούρηση και έχουν χάσει τις αγωγές για επιστροφή εισφορών στα δικαστήρια!
Θα επανέλθουμε όμως...