Συσπείρωση

Παραιτήθηκε ο Σάλλας από την Πειραιώς

21/7/2016

Παραιτήθηκε ο Σάλλας από την Πειραιώς

Την παραίτηση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς υπέβαλε ο πρόεδρός της, Μιχάλης Σάλλας σε μία κίνηση, που φαίνεται να έχει στόχο τη διευκόλυνση για ριζική ανασυγκρότηση του Δ.Σ.

Στη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την καθηγήτρια Χαρίκλεια Απαλαγάκη προσωρινή πρόεδρο του Δ.Σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου.

Στη συνέχεια, μετά από συζήτηση και πρόταση μελών, ο κ. Σάλλα εξέλεγη επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου. Ο ίδιος απευθυνόμενος στα μέλη υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Στα 25 αυτά χρόνια της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό έργο».

«Ωστόσο, είναι προφανές ότι μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται για το τραπεζικό σύστημα, ασφαλώς και για την Τράπεζα Πειραιώς, ένα νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον. Στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά, κυρίως, οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή». 

Ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι είχε ενημερώσει από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου. «Δεν μπορούσα, ωστόσο, να υλοποιήσω νωρίτερα την απόφασή μου, καθώς το ΔΣ της Τράπεζας ήταν υπό αξιολόγηση και επιλογή των international experts», είπε.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά από παρέμβαση του SSM, «μπλόκαρε» την τοποθέτηση του Χρ. Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα.

Πηγή: www.efsyn.gr