Συσπείρωση

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΤΑΠ

18/7/2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΤΑΠ

Την Παρασκευή 15/7/2016 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ, που προέκυψε από τις εκλογές 8 και 9 Ιουνίου 2016.

Η Συσπείρωση σταθερή στη πάγια θέση της πρότεινε το νέο Προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό – αναλογικό, που σημαίνει ότι στην τρίτη δύναμη (Συσπείρωση) αντιστοιχεί η θέση του Ταμία (ως η τρίτη πιο σημαντική θέση στο Δ.Σ.) και η θέση του Β’ Αντιπροέδρου. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΗΣΥΕ, και έτσι η Συσπείρωση κατέλαβε την θέση του Αναπληρωτή Ταμία.

Η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης της ΔΗΣΥΕ, ήταν πρόταση ΜΟΝΟ αντιπροσωπευτικού Προεδρείου, για την ανάγκη όμως του δημοκρατικού περιτυλίγματος, τη βάφτισε αναλογικό και αντιπροσωπευτικό Προεδρείο. Ο λόγος, που προχώρησαν σε αυτή την επιλογή και δεν έκαναν δεκτή τη πρότασή μας, ήταν για να ικανοποιηθούν πλήρως οι παραταξιακές σκοπιμότητες και οι ισορροπίες των ανταλλαγών μεταξύ των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, που σκοπό είχαν να συγκροτήσουν ένα προεδρείο μόνες τους, αποκλείοντας με έμμεσο τρόπο την τρίτη και τέταρτη δύναμη (Συσπείρωση και ΕΣΑΚ αντίστοιχα).

Σε αντίθεση με τις πολύμηνες συνεδριάσεις του 2013, όταν οι ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ ήθελαν να υπονομεύσουν το σχηματισμό προεδρείου από την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που ήταν η πρώτη δύναμη στις εκλογές του 2013, η συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου ήταν σύντομη, με ένα εξίσου σύντομο αλλά βροντερό παρατράγουδο. Η παράταξη της ΔΗΣΥΕ κατέβηκε με δύο (!) διαφορετικές προτάσεις για τον Πρόεδρο (Γαζέτας και Αδαμόπουλος) προκαλώντας την έκπληξη και την απορία όλου του Δ.Σ. Μετά από μια διακοπή για ενδοπαραταξιακές «διαπραγματεύσεις», η ΔΗΣΥΕ επέστρεψε στο συμβούλιο με μία τελική πρόταση για τον Πρόεδρο. Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, υποδηλώνει ότι δυστυχώς για το Σύλλογο και τους συναδέλφους, το ξεκίνημα της νέας θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, βρίσκει τη πλειοψηφούσα παράταξη ήδη διχασμένη για τη καρέκλα του Προέδρου. Αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί στη πορεία με τα σοβαρά θέματα των συναδέλφων.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος:       Παναγιώτης Αδαμόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος:   Χάρης Σκούλικας
Β΄ Αντιπρόεδρος:    Μηνάς Σακάρος
Γενικός Γραμματέας:    Ηρώ Φίλη
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας:   Γρηγόρης Σαμπάνης
Ταμίας:      Αντώνης Χειμώνας
Αναπληρωτής Ταμίας:   Γεωργία Τρίμη
Οργανωτικός Γραμματέας:    Παναγιώτης Γαζέτας
Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας:  Ήβα Καρυώτη
Μέλη :   Αδάμος Ιωάννης,
                Αλιβιζάτου Πηνελόπη,
                Μελέτη Βασιλική,
                Μουσιώνη Κική,
                Μπαλού Αλεξάνδρα,
                Μπασδέκης Απόστολος,
                Μπενετάτος Στέλιος,
                Μπούκας Σταμάτης,
                Παπακωνσταντίνου Βασίλειος,
                Πεχλιβανίδης Αθανάσιος.
Επίτιμα Μέλη :  Νίκος Ζαρίφης  και Γιώργος Καλυβιώτης.