Συσπείρωση

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Κλείστε το δρόμο στους εργοδοτικούς, δώστε ελπίδα στο αύριο

 
07-06-2016
 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σήμερα, οι παρατάξεις κάνουν τις τελευταίες επισκέψεις τους στα καταστήματα και τα τηλέφωνα έχουν ανάψει. Αυτή τη στιγμή, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε ακόμη μια φορά, κάτι σαν απολογισμός αλλά και σαν σήμα κινδύνου.

Καταρχήν για την ψηφοφορία. Θεωρούμε την ψηφοφορία κρίσιμη, δεν είναι μια οποιαδήποτε. Είναι κρίσιμη γιατί θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν ο Σύλλογος μας θα εξακολουθήσει να υπάρχει αγωνιστικός, διεκδικητικός ή θα περάσει στα χέρια των εργοδοτικών, της ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ.

Προσέξτε τις ανακοινώσεις των παρατάξεων  ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ: Πουθενά δεν αναφέρεται ο εργοδότης. Πουθενά δεν καταδικάζεται το κλίμα ζόφου της Τράπεζας, τα ατελείωτα ωράρια, το εργασιακό bulling. Πουθενά δεν αναφέρουν την μη εφαρμογή του Οργανισμού. Αποσιωπάται επιμελώς η απουσία εξέλιξης. Μια τριετία με τόσα θέματα και δεν βρήκαν ποτέ το θάρρος να υπερασπιστούν τις θέσεις του Συλλόγου, αυτές που ψήφισε η πλειοψηφία των συναδέλφων.

Και όμως αυτές οι παρατάξεις ζητούν την ψήφο σας. Τι να την κάνουν; Να την προσφέρουν στον εργοδότη με προσωπικά ανταλλάγματα. Θα εξασφαλίσουν την εύνοια του και αυτός θα τους αμείψει πλουσιοπάροχα, θα τους διορίσει τα παιδιά, τα ανίψια, θα τους απαλλάξει από τη δουλειά. Κοιτάτε τους συνδικαλιστές του ΣΕΤΠ. Κοιτάτε με τη γενναιοδωρία αντιμετωπίζει τις άδειες για τον προεκλογικό τους αγώνα ενώ τις άδειες που ζήτησε ο Σύλλογος τις πετσόκοψε, κοιτάτε πως διευκολύνει την επικοινωνία όταν έχει βάλει κόφτη στα mail του Συλλόγου και των άλλων παρατάξεων.

Την τριετία που πέρασε ΔΗΣΥΕ & ΔΑΚΕ δούλευαν για τον εργοδότη. Υπονόμευαν συστηματικά το έργο του Συλλόγου, έβαλαν τρικλοποδιές στην ενοποίηση και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τη Διοίκηση στις παράνομες αποφάσεις της. Μέχρι και το κόψιμο του mail του προέδρου του Συλλόγου το απέδωσαν σε τεχνικό πρόβλημα που δήθεν εμείς δεν μπορούσαμε να λύσουμε. Τέτοιο θράσος!

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες της εργοδοσίας και των εργοδοτικών συνδικαλιστών. Επιβιώσαμε όταν οι άλλοι περίμεναν ότι το προεδρείο δεν θα γίνει και όταν έγινε ότι θα διαλυθεί. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και τώρα βρισκόμαστε όλοι ενώπιον σας και ζητάμε τη ψήφο σας.

Εμείς, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε. Κάναμε τεράστιο έργο σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Κερδίσαμε τα δουλευμένα και θα διεκδικήσουμε και την υπόλοιπη αποζημίωση. Παλέψαμε για την επιχειρησιακή, την αξιολόγηση, τον Οργανισμό. Βάλαμε το θέμα του ξεπουλήματος της ΑΤΕ, τον Φεβρουάριο, και οι υπόλοιποι σφύριζαν αδιάφορα. Βάλαμε τάξη στα οικονομικά του Συλλόγου, για πρώτη φορά ο ταμίας του Συλλόγου ελέγχει εξονυχιστικά τα οικονομικά του. Μπήκαμε ασπίδα στις πιέσεις της διοίκησης να φύγουν οι συνάδελφοι μας με εθελουσία όταν οι άλλοι σιωπούσαν εκκωφαντικά ή έκανα προτάσεις για παράταση της!

Η ΔΑΚΕ μεταμφιέστηκε σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ζητά τη ψήφο σας. Η παράταξη που συστηματικά συκοφάντησε το Σύλλογο και το προεδρείο, που αποδεδειγμένα είπε ψέματα όπως στην περίπτωση με τον Κουτρουμάνη, που αρνήθηκε να συνεργαστεί με το προεδρείο, ονόμασε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και το περιφέρει στους συναδέλφους μήπως καταφέρει να τους ξεγελάσει ακόμη μια φορά. Τους ξεγέλασε το 2012, θεωρεί ότι δεν είναι δύσκολο να το επαναλάβει. Άλλαξε το όνομα της για να ξεγελάσει για τη κομματική ταυτότητα της. Είναι η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, το κρύβει και κάνει πόλεμο(!) κατά του κομματικού(!) συνδικαλισμού...  

Η ΔΗΣΥΕ περνάει τη δική της κρίση και αναφερθήκαμε αναλυτικά στο πρόγραμμα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτή δεν λέει κουβέντα για τον εργοδότη, για τα όσα περνάνε οι εργαζόμενοι της τράπεζας. Περιμένει να επανέλθει στη διοίκηση του Συλλόγου να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2012.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Λίγες ώρες μας έμειναν μέχρι τις εκλογές, αρκετές όμως για να κλείσετε το δρόμο στους εργοδοτικούς, να δώσετε ελπίδα στο αύριο. Κάντε τις εκλογές ένα νέο ξεκίνημα.
Εμείς, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, μια υπόσχεση μόνο μπορούμε να σας δώσουμε. Θα αγωνιστούμε με όλες μα τις δυνάμεις και δεν θα σας προδώσουμε.